Selecteer een pagina

Bruiloftverzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste bruiloftverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met trouwverzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Bruiloftverzekering vergelijken in 2023!

Trouwverzekering gids

Een trouwverzekering oftewel een bruiloftverzekering staat garant voor minder zorgen. Het zou je maar gebeuren. Je gaat eindelijk trouwen dit jaar en door de Corona-crisis kan je huwelijk niet doorgaan of moet het worden uitgesteld. Wat gebeurt er nu met de door jouw gemaakte kosten? Je moet er niet aan denken dat je jouw geld kwijt bent, terwijl je nog niet eens je ja-woord gegeven hebt. Om dit soort zorgen voor te zijn, is het raadzaam om een bruiloftverzekering af te sluiten.

Wat is een bruiloftverzekering?                        

De naam zegt het al: een bruiloftverzekering is een soort evenementenverzekering, die speciaal is opgesteld voor trouwerijen. De huwelijksdagverzekering geeft dekking, wanneer je onverhoeds je huwelijk moet annuleren of moet uitstellen. Ook dekt een huwelijksverzekering de kosten, wanneer je jouw huwelijk vroegtijdig moet beëindigen. Een trouwverzekering is daarom geldig vooraf en halverwege de bruiloft.

Welke kosten worden concreet gedekt door een bruiloftsverzekering?

De volgende zaken worden gedekt bij het afsluiten van een trouwverzekering:

 • Annuleringskosten bij ziekte of overlijden van een van de genodigden
 • Annuleringskosten bij faillissement van catering of horeca
 • Annuleringskosten bij extreme weersomstandigheden dat resulteert in stillegging van het openbaar vervoer.
 • Schade aan bruidskleren van bruidegom, bruid en bruidskinderen en huwelijkscadeaus
 • Huur van de locatie, een vervangende band, fotograaf, drukwerk, et cetera.

Welke zaken precies vergoed worden, kan per verzekeraar verschillen. Het is kortom raadzaam om, voordat je de huwelijksverzekering afsluit de verschillende trouwverzekeringen te vergelijken.

Een trouwverzekering: wel of niet afsluiten?

bedrijfsbus verzekeren

Waar moet ik op letten tijdens je trouwdag verzekeren?


 Let op de talloze verschillende dekkingen van verzekeraars

 Kijk goed naar de no-claim kortingen bij aanbieders

 Je kunt soms pakketkorting krijgen bij deze polis 

 Je kunt de polis makkelijk aanvullend verzekeren

Net als met de zorgverzekering is het verstandig om de verschillende bruiloftsverzekeringen van de verschillende verzekeraars te vergelijken. Hierbij moet je letten op een aantal aandachtspunten.

Overlijden of ongeval

De meeste verzekeringen dekken overlijden of ongevallen in de familie alleen wanneer het leden uit eerste- of tweedegraads familie betreft.

Veel verzekeraars sluiten daarnaast mensen, die op je huwelijk ouder zijn dan een bepaalde leeftijd uit van de verzekerden. Bij andere verzekeraars worden ze wel verzekerd, maar pas vanaf een korte periode, zoals een maand, voor je huwelijk.

Ziekte voorafgaand aan je huwelijk

Als je op de hoogte bent van ziekte binnen de familie, dus als die ziekte reeds aanwezig is voor je huwelijk, en diegene hierdoor niet op je bruiloft kan zijn, wordt dit veelal niet vergoed. Ook annulering of uitstel van je bruiloft door voedselvergiftiging en allergieën worden niet vergoed door de verzekeraars.

Verzekering van je kleren

Schade aan je bruidskleren kan altijd voorkomen. Daarom moet je bij het afsluiten van je bruiloftverzekering ook hiermee rekening houden. Is je bruidskleding verzekerd? En zo ja, tot welk bedrag? Wiens bruidskleren zijn nog meer verzekerd?

Alleen het bruidspaar of ook de bruidsmeisjes en -jonkers? Worden spoedreparaties en reinigingskosten gedekt? Worden deze kosten gedekt door eigen risico? Vanaf wanneer zijn de bruidskleren verzekerd?

Schade aan de huwelijkscadeaus

Let op de voorwaarden van de huwelijkscadeaus: verzekeraars letten er meestal op of de cadeaus in bewaakte, afgesloten ruimte lagen, voordat ze tot uitkering overgaan.

Daarnaast moet je erop letten hoe onkosten vergoed worden. Betaal je hiervoor eigen risico? Wat is het maximumbedrag dat je vergoed krijgt? Zit er ook een minimum aan de kosten?

Zaken die sowieso niet vergoed worden

Een aantal zaken worden door verzekeraars niet vergoed. Dingen, zoals natuurrampen, terrorisme, pandemieën en epidemieën worden veelal niet vergoed. Ook vroegtijdig bevallen tijdens je zwangerschap wordt niet vergoed.

Afsluiten van een bruiloftverzekering

bedrijfsauto verzekeren zzp

Welke dekkingen zijn er beschikbaar?


 Standaard

Plus

 All-In

De kosten van je bruiloftverzekering betaal je eenmalig en is afhankelijk van het totale bedrag dat je huwelijk gekost heeft. Van dit totaalbedrag betaal je dan slechts eenmalig een percentage.

Een praktisch voorbeeld

Op TrouwZeker kun je in een zoekmachine aangeven hoeveel je huwelijk gekost heeft. Stel jouw huwelijk kostte €15.000 in totaal, dan kun je een trouwverzekering afsluiten vanaf €180, €200 of €450.

Deze drie pakketten verschillen in de zaken, die gedekt worden. In onderstaande tabel zie je de verschillen.

Voor een totaal dekkingsoverzicht van de verschillende verzekeraars te krijgen is het raadzaam om onze vergelijker te raadplegen en hierop de verschillende huwelijksdagverzekeringen te vergelijken.

StandaardPlusAll-In
v.a. € 180,-v.a. € 200,-v.a. € 450,-
Weddingplanners, getuigen en ceremoniemeesters verzekerd vanaf een maand voor huwelijkWeddingplanners, getuigen en ceremoniemeesters verzekerd vanaf drie maanden voor huwelijkWeddingplanners, getuigen en ceremoniemeesters verzekerd vanaf afsluiten verzekering
Bruidspaar verzekerd en eerste- en tweedegraads familie vanaf een maand voor huwelijk2 extra personen meeverzekerd naast familie vanaf drie maanden voor huwelijk4 extra personen meeverzekerd vanaf afsluiten van verzekering
Cadeaus verzekerd tot € 1000,-Cadeaus verzekerd tot € 1500,-Cadeaus verzekerd tot € 2500,-
Faillissementsdekking inclusief reeds gemaakte aanbetaling Faillissementsdekking inclusief reeds gemaakte aanbetaling Faillissementsdekking inclusief reeds gemaakte aanbetaling
Dekking in Nederland bij dagen nationale rouw, overlijden leden koninklijk huis en wegvallen toegangsmogelijkheden locatieDekking in Europese UnieDekking wereldwijd

Meest gestelde vragen over de huwelijksdagverzekering

Verschillende verzekeraars

De bruiloftverzekering kun je bij een aantal verzekeraars in Nederland afsluiten. Een aantal bekende voorbeelden zijn: AON, Ditzo, TrouwZeker en Goudse. Let wel op de assurantiebelasting en de administratiekosten en poliskosten. Bij sommige verzekeraars zijn deze kosten niet al in de premie berekend.

AON Verzekeringen

Bij AON kun je een basispakket kiezen en je aanvullend laten verzekeren. In de basisverzekering worden kosten gedekt, die je gemaakt hebt voor je huwelijk, maar ook de kosten die je gemaakt hebt, wanneer jij je huwelijk vroegtijdig moet beëindigen.

Denk hierbij aan uitstellen van huwelijk, annuleren huwelijk en onderbreking van je huwelijk, doordat er een ongeval gebeurt. Belangrijk hierbij is dat AON geen leeftijdsgrenzen stelt.

Iedereen is meeverzekerd. Administratiekosten, assurantiebelasting en poliskosten zijn daarnaast bij AON inbegrepen.

AON Verzekeringen aanvullend

Bij AON kun je naast de basis kiezen voor aanvullende pakketten. Er zijn drie aanvullende dekkingen:

 • Extreme weersomstandigheden, wanneer je door extreme weersomstandigheden je huwelijk moet annuleren of uitstellen.
 • Ongevallen en aansprakelijkheid, wanneer jij of je gasten medische kosten ondervinden door een ongeval of schade.
 • Annulering huwelijksreis. Dit wordt niet altijd in een reisverzekering gedekt. In dit geval is het slim om je huwelijksreis mee te verzekeren in een bruiloftverzekering.

Niet gedekt door AON

Een aantal zaken wordt door AON niet gedekt. Financiële problemen en/of ziektes, die al bestaan voor je huwelijk, worden niet gedekt. Denk hierbij aan contractbreuk van de leveranciers, niet rond krijgen van vergunningen en migraineaanvallen genodigden.

Ook dekt AON bruiloften, die als gevolg van epidemieën niet kunnen doorgaan, eveneens niet. Als laatste wanneer iemand van het bruidspaar niet komt opdagen of het huwelijk wordt door overspel niet voortgezet, vergoedt AON de onkosten niet.

Ditzo feestverzekering

De Ditzo feestverzekering dekt je wanneer je kosten hebt gemaakt en je huwelijk gaat niet door, bijvoorbeeld door een dag van nationale rouw. Alleen annulering door een bruid of bruidegom, die niet komt opdagen, wordt niet vergoed.

De bruidskleding en huwelijkscadeaus zijn bij Ditzo verzekerd, eveneens als de trouwlocatie en de catering. Ditzo biedt de voordeligste premie aan.

De voordelen van Ditzo

Een Ditzo Feestverzekering heeft een aantal voordelen:

 • Voordeligste in zijn soort
 • Eenmalig betalen via iDeal
 • De feestdag uitgebreid verzekerd
 • Geen eigen risico
 • Direct afsluiten
 • Hoogte van het bedrag dat je wil verzekeren bepaal je zelf
 • Geen leeftijdsbeperkingen

 Nadelen van de Ditzo feestverzekering

 • Verzekering vanaf veertien dagen voor bruiloft
 • Weersomstandigheden niet vergoed
 • Dreiging terrorisme niet vergoed
 • Wedding planner alleen verzekerd mits dit ook je ceremoniemeester is
 • Maximaal 25 procent uitkering van de verzekerde som op polis blad bij huwelijkscadeaus.

TrouwZeker huwelijksverzekering

In de tabel is reeds beschreven hoe de verzekeringspakketten van TrouwZeker eruitzien. Er zijn een aantal zaken, die door TrouwZeker nog meer worden vergoed: huur van de trouwauto en de huwelijkslocatie, de catering, de huur van de fotograaf en muziek, de advertentiekosten en uitnodigingen, de aanbetaling en gemaakte kosten van de leverancier en de kosten die betrekking hebben op de bruiloft en het feest, zoals hotelovernachtingen en vliegtickets.

 

 

De Goudse huwelijksdagverzekering

De Goudse huwelijksdagverzekering dekt kosten, zoals:

 • De bruidskleding van jezelf, partner en bruidskinderen
 • Catering
 • Dj of band
 • Fotograaf
 • Trouwlocatie
 • Vervoer
 • Overige kosten, zoals herdruk huwelijkskaarten
 • Schade aan kleren en cadeaus

Daarnaast keert de Goudse ook uit, wanneer iemand van het Koningshuis overlijdt binnen vijf dagen voor je huwelijk, bij epidemieën, wanneer er iets met je trouwlocatie gebeurt en bij extreem weer.

Niet verzekerd bij de Goudse

Ook bij de Goudse vallen ziektes, die reeds aanwezig waren voor het huwelijk, niet binnen de gedekte kosten. De huwelijksreis is ook niet gedekt, omdat deze veelal in een reisverzekering is opgenomen.

Wanneer je ergens niet (op tijd) een vergunning voor hebt gekregen, dan kun je je ook niet op je huwelijksverzekering beroepen.

Voordelen huwelijksverzekering op een rijtje

Deze verzekering is voorzien van een aantal grote voordelen:

 • Uitgebreide dekking voor lage premie
 • Aanbetalingen worden ook gedekt
 • Premie betaal je eenmalig
 • Geen eigen risico
 • Huwelijksverzekering is ook geldig voor een meerdaagse bruiloft

Direct weten waar je aan toe bent? Bekijk snel het aanbod in onze vergelijker!

Nadelen trouwverzekering

Er zitten ook wat nadelen aan deze verzekering:

 • Verschillen tussen verzekeraars
 • Let op kleine lettertjes: wat wordt verzekerd en wat niet?
 • Sluit je bruiloftverzekering op tijd af, want het invullen van al het papierwerk kan een tijdje duren. Een verzekering kun je tot een dag voor je huwelijk afsluiten, maar het is raadzaam om hem zeker een maand van tevoren al af te sluiten.

Toch even kijken? Neem een kijkje in onze vergelijker!

bedrijfsauto verzekeren vergelijken
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk

Laatst geupdatet op 08/06/2020

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort