Het kan natuurlijk zijn dat er schade aan je opstal is ontstaan, dat kan door brand, waterschade of storm gebeuren. Het is in dat soort gevallen erg belangrijk om direct contact te leggen met de verzekeraar om de schade te melden. Wil je meer weten over hoe dit werkt? En waar je allemaal rekening mee moet houden? Lees dan snel verder.
Inhoudsopgave
De eerste stap die je moet zetten na het melden van de opstalschade is het invullen van een schadeformulier. Je moet de schade namelijk claimen met dit formulier, dat is te vinden op de website van de verzekeraar, of je kunt telefonisch contact opnemen om een schade te melden.
Schadeformulier invullen voor opstalschade
Op dit formulier kun je gegevens vinden over de schade, welke omstandigheden er waren en hoe de schade is ontstaan. Je moet deze gegevens zo nauwkeurig mogelijk invullen zodat de schade goed beoordeeld kan worden. Als je dit allemaal goed regelt kan de schadeafhandeling sneller worden uitgevoerd.
Zo raden we aan om altijd foto’s of getuigenverklaringen toe te voegen, dat maakt het werk van de verzekeraar een stuk makkelijker. Het beeld van de schade en omstandigheden wordt daardoor een stuk beter.
Wil je een andere polis kiezen?
Je kunt natuurlijk schade oplopen aan je woning door storm, bliksem of brand. Wil je jezelf tegen dit soort schade beschermen? Begin dan direct met opstalverzekering vergelijken om direct alle aanbieders langs elkaar te houden in onze handige vergelijker.
- Wil je eerst meer weten? Of heb je een aantal prangende vragen? Daar hebben we een oplossing voor, we hebben namelijk een handige gids gemaakt voor iedereen die alles te weten wil komen over de goedkoopste opstalverzekering. Klik op snel op een van de buttons en kom in actie.
De vergoeding van opstalschade na het melden
Zodra de verzekeraar het schadeformulier heeft ontvangen, zal hij de schade gaan beoordelen en bepalen of je recht hebt op een vergoeding. In sommige gevallen kan de verzekeraar nog een expert langs sturen om de schade nader te beoordelen.
- Als de verzekeraar een besluit heeft genomen over het al dan niet uitkeren van een vergoeding krijg je hiervan bericht. Je krijgt dus ook altijd een bericht als de verzekeraar besluit niet uit te keren.
Uitsluitingen opstalschade
Er zijn wel een aantal uitsluitingen actief op de meeste opstalverzekeringen. Bij dit soort standaardoorzaken gaat de verzekeraar nooit over tot uitkeren. Op dit moment vallen de volgende schades buiten de dekking:
- Catastrofes, zoals natuurrampen of overstromingen
- Opzet of roekeloosheid van de verzekerde
- Schade door huisdieren of ongedierte
Meer handige informatie bekijken?
Alle polissen gemakkelijk vergelijken in 2023!
Laatst geupdatet op 04/06/2020