Selecteer een pagina

Opstalverzekering Opzeggen, Wat Zijn De Dingen Die Je In De Gaten Moet Houden? Bekijk Hier Alle Informatie

mrt 15, 2020 | 0 Reacties

Het kan zomaar zijn dat je op dit moment een opstalverzekering hebt en dat je gaat verhuizen, op dat moment wordt er vaak gekozen om de opstalverzekering op te zeggen. Je gaat immers naar een nieuw huis en dus moet je de oude opstalverzekering opzeggen. Tegenwoordig is dit erg gemakkelijk, stuur een e-mail naar je opstalverzekeraar en het wordt geregeld. Vaak kun je er ook voor kiezen om via de website van je verzekeraar de opstalverzekering op te zeggen.

Ben er wel van bewust dat opzeggen bij de meeste verzekeraars niet altijd zomaar kan. Soms kun je bijvoorbeeld pas opzeggen na de eerste contracttermijn van een jaar. Een ding is zeker, past de verzekeraar de polisvoorwaarden aan en is dit in jou nadeel? Dan kun je de opstalverzekering vaak eerder opzeggen. Denk hierbij aan premieverhogingen en dergelijke. Bij de meeste verzekeraars kun je vaak gemakkelijk schadeverzekeringen zoals de opstalpolis opzeggen.

De opstalverzekering opzeggen als je gaat verhuizen

Als je gaat verhuizen of naar een andere gebied gaat met een nieuwe postcode, dan is het belangrijk om te kijken naar je opstalverzekering. Het kan zomaar zijn dat je verhuist naar een groter huis met een grotere waarde. Omdat je groter gaat wonen veranderd ook de premie van de opstalverzekering, er wordt namelijk gekeken naar de herbouwwaarde van de woning om de premie te bepalen.

Geef eventuele wijzigingen op tijd door

We raden je aan om altijd alle wijzigingen op tijd door te geven aan je opstalverzekeraar, hierdoor ben je nooit onderverzekerd. Een andere reden waarom je de opstalverzekering wil opzeggen kan zijn omdat je gaat verhuizen van een koopwoning naar een appartement.

In deze situatie heb je vaak geen opstalverzekering meer nodig, deze is vaak al actief via de VvE. Daarnaast is het verstandig om de opstalverzekering aan te houden als je nog officieel eigenaar bent van het oude huis om onverwachte kosten te voorkomen.

Hoe zit het als je de woning gaat verbouwen?

Als je gaat verhuizen naar een nieuwe woning dan komt hier vaak ook een verbouwing bij kijken. Let hier op, want je bent vaak niet helemaal verzekerd met de opstalverzekering als de woning niet wind- en waterdicht is tijdens de verbouwing. Zorg er dus altijd voor dat je doorgeeft aan de verzekeraar dat er een verbouwing gaat plaatsvinden.

Meer informatie lezen over de opstalverzekering?

Snap je alles over de opstalverzekering opzeggen en wil je nu graag meer informatie lezen over de soorten opstalverzekeringen? Dat kan, ga naar de pagina opstalverzekering om direct meer informatie te lezen, ook kun je direct een vergelijking maken van alle opstalverzekeringen.

Vervolgens krijg je een overzicht met aanbieders, premies en dekkingen om een goede keus te kunnen maken. Heb je nou toch nog vragen over de opstalverzekering opzeggen? Neem dan contact op met je huidige verzekeraar.

Bekijk alle premies

Je kunt natuurlijk schade oplopen aan je woning door storm, bliksem of brand. Wil je jezelf tegen dit soort schade beschermen? Dan is het handig om een polis te blijven houden.

Wil je eerst meer weten? Of heb je een aantal prangende vragen? Daar hebben we een oplossing voor, we hebben namelijk een handige gids gemaakt voor iedereen die alles te weten wil komen over de beste opstalverzekering. Klik op snel op een van de buttons en kom in actie.

Na het opzeggen vergelijken in 2023?

Laatst geupdatet op 04/06/2020