Selecteer een pagina

Wat Is De Herbouwwaarde? En Hoe Kan Ik Deze Uitrekenen Voor Mijn Opstalverzekering? Lees Er Hier Direct Alles Over!

mrt 23, 2020 | 0 Reacties

De herbouwwaarde, je komt het vaak tegen als je op zoek ben naar een goede opstalverzekering. Maar wat is de betekenis van de herbouwwaarde nou eigenlijk precies? Met de herbouwwaarde wordt het bedrag bedoeld dat er nodig is om je huis op dezelfde plek en dezelfde manier terug te bouwen. Dit is bijvoorbeeld nodig wanneer je huis helaas is vernield door een storm of brand. Om het allemaal wat duidelijker te maken hebben we hieronder alle informatie verzameld over de herbouwwaarde en hoe je voor jezelf kunt berekenen wat deze voor jou huis is.

Wat is er zo belangrijk aan de herbouwwaarde?

De herbouwwaarde is om meerdere redenen belangrijk om te weten. Ga je bijvoorbeeld een opstalverzekering afsluiten dan wordt er vaak gebruik gemaakt van de herbouwwaarde.

  • Mede op basis van de waarde wordt bepaald wat de maandelijkse opstalverzekering premie zal worden.
  • Er zijn verschillende manieren om te bepalen wat de herbouwwaarde van je huis is, zo kun je een taxateur langs laten komen om de waarde officieel te laten vaststellen. Ben er wel bewust van dat de kosten van de taxateur vaak voor eigen rekening zijn.

Een taxateur inschakelen om de herbouwwaarde te berekenen is niet altijd per se nodig. Je hebt de herbouwwaardemeter waar je eenvoudig gebruik van kunt maken om in te kunnen schatten wat de waarde is.

Wat is precies de herbouwwaardemeter?

De herbouwwaardemeter waar we over spreken is afkomstig van het Verbond van Verzekeraars. Door gebruik te maken van de herbouwwaarde meter kun je inschatten wat de waarde van je woning is.

Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de volgende gegevens die je zult moeten opgeven, namelijk de aantal kubieke meters en de afwerking van de woning. Een ander handig punt van de herbouwwaardemeter is het feit dat je nooit onderverzekerd bent. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan het artikel, inhoud van woning berekenen.

Hoe werkt de herbouwwaardemeter?

Zoals verteld kun je met de meter gemakkelijk en snel berekenen wat de herbouwwaarde is van je woning, maar hoe werkt dit precies? We leggen het je uit, het gehele proces gebeurd in twee stappen, we zullen ze hieronder voor je uiteenzetten:

– Het kiezen van de type woning die je wilt berekenen. Hierbij heb je de keus uit 5 soorten woningen, vanuit daar wordt de prijs per vierkante meter vastgesteld.

– De kwaliteit van de woning. Is deze afwijkend van de normale uitvoering? Dan zal de waarde verhoogd of verlaagd worden door de meter.

Loop je geen risico en zit je altijd goed met de herbouwwaardemeter?

Veel mensen vragen zich af of er een risico is als je de herbouwwaardemeter gebruikt om de daadwerkelijke waarde van je woning te berekenen. We willen je meegeven dat je een risico kan lopen op overwaardering van de woning, dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat je teveel premie gaat betalen.

Regel een taxatie voor de herbouwwaarde

Kies je voor een professional die een taxatie komt doen, dan ben je zeker van de waarde van je woning. Hierdoor zul je nooit onder– en oververzekerd zijn en betaal je dus ook nooit teveel premie. Wel zijn van de kosten van de taxateur voor eigen rekening. Denk dus altijd goed na als je de herbouwwaarde gaat berekenen.

  • Je kunt natuurlijk schade oplopen aan je woning door storm, bliksem of brand. Wil je jezelf tegen dit soort schade beschermen? Begin dan direct met opstalverzekering vergelijken om direct alle aanbieders langs elkaar te houden in onze handige vergelijker.

Gemakkelijk premie bekijken?

Wil je eerst meer weten? Of heb je een aantal prangende vragen? Daar hebben we een oplossing voor, we hebben namelijk een handige gids gemaakt voor iedereen die alles te weten wil komen over de beste opstalverzekeringen. Klik op snel op een van de buttons en kom in actie.

Meer handige informatie bekijken?

Direct weten waar je aan toe bent? Bekijk snel onze vergelijker voor een totaal en onafhankelijk aanbod!

Herbouwwaarde berekenen en vergelijken in 2023?

Laatst geupdatet op 12/06/2020