Selecteer een pagina

Inhoud Van Je Woning Berekenen? Bekijk Onze Gids En Maak Een Precieze Berekening Van Je Woninginhoud

mrt 29, 2020 | 0 Reacties

De inhoud van je woning berekenen, daar staan niet al te veel mensen dagelijks bij stil, toch kan het nodig zijn om deze berekening te maken als je een opstalverzekering wil afsluiten. Bij een opstalverzekering wordt er gewerkt met de zogenoemde herbouwwaarde, via de herbouwwaardemeter wordt daarna naar de inhoud van je woning gevraagd.

De inhoud van de woning wordt namelijk meegenomen in het berekenen van de premie, als je weinig zin hebt om te rekenen kan je geluk hebben. De inhoud van je woning staat namelijk aangegeven in een taxatierapport of makelaarsfolder. Indien je die niet meer hebt is het ook mogelijk om inhoud van je woning te berekenen.

Berekening inhoud woning

Er zijn nogal wat verschillende woningen, daardoor kan de inhoud sterk verschillen. Bekijk de afbeelding aan de rechterkant om alle type woningen te bekijken. Daarna kun je een berekening maken van de inhoud. Vermenigvuldig de vloeroppervlakte van elke verdieping met de hoogte.

  • De standaardhoogte van een verdieping is in Nederland ongeveer 2,5 meter, vergeet niet de garage of schuur mee te nemen in je berekening. Als je een schuin dak hebt, is de inhoud van een verdieping vaak iets meer dan de helft van de vloeroppervlakte x het hoogste punt.

Bekijk alle premies

Je kunt natuurlijk schade oplopen aan je woning door storm, gaslek, bliksem, water of brand. Wil je jezelf tegen dit soort schade beschermen? Begin dan direct met opstalverzekeringen vergelijken om direct alle aanbieders langs elkaar te houden in onze handige vergelijker.

Wil je eerst meer weten? Of heb je een aantal prangende vragen? Daar hebben we een oplossing voor, we hebben namelijk een handige gids gemaakt voor iedereen die alles te weten wil komen over de beste opstalverzekeringen. Klik op snel op een van de buttons en kom in actie.

Meer handige informatie bekijken?

Een opstalverzekering nodig? Vergelijk allereerst het aanbod!

inhoud woning uitrekenen

Inhoud woning berekenen en vergelijken in 2023!

Laatst geupdatet op 04/06/2020