Selecteer een pagina

Opstalverzekering wijzigen altijd een slim idee in 2023? Kom er direct achter!

aug 22, 2019 | 0 Reacties

Kun je een opstalverzekering wijzigen? Dat ligt er aan en het verschilt per verzekeraar. Als je een verhuizing in gang gaat zetten moet je dit altijd doorgeven, ook als je gezinssamenstelling veranderd willen verzekeraars dit graag weten. Koop je nieuwe spullen? Dan hoef je dit niet perse aan je verzekeraar door te geven.

Niet veel mensen wijzigen opstalverzekering

Overigens passen niet veel Nederlanders de opstalverzekering aan. 1 op de 2 Nederlanders heeft de opstalverzekering niet meer aangepast nadat er wijzigingen hebben plaatsgevonden in de waarde van de woning.

Uit onderzoek blijkt dat 50% van de verzekerde via de VVE na een verbouwing of aanpassing aan de eigen woning de polis niet heeft aangevuld met een eigenaarsbelang. Uit onderzoek blijkt zelfs dat ruim 80% van de zelfstandig verzekerden de opstalverzekering niet meer heeft aangepast. Velen zijn dus tevreden met de afgesloten dekking tijdens verzekering berekenen.

Hoe kun je je opstalverzekering wijzigen bij verhuizing?

Als je gaat verhuizen kun je de verzekering bij verkoop beëindigen op de datum van overdracht bij de notaris. Ook kun je de verzekering laten doorlopen ten behoeve van de nieuwe eigenaar indien dit gewenst is. Als je verwacht dat je huis voor een langere tijd leegstaat is het belangrijk om dit door te geven aan de verzekeraar. Er geldt namelijk een beperkte dekking voor leegstaande huizen. 

Geef je adres tijdig door

Het is belangrijk dat je je nieuwe adres op tijd doorgeeft aan de verzekeraar. Je moet wel op de premie letten, die kan namelijk wijzigen omdat het risico voor de verzekeraar groter of kleine wordt. Het is slim om de verzekering in te laten gaan op de dag van de overdracht, niet op de dag van de verhuizing.

We raden je altijd aan om te beginnen met opstalverzekering vergelijken als je een nieuwe polis wil gaan afsluiten. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Je kunt namelijk eenvoudig op je premie besparen door een vergelijking te maken.

Alle aanbieders vergelijken in 2023!

Laatst geupdatet op 05/06/2020