Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

5 tips als je een tablet verzekering wil afsluiten

door | 7 jan, 2023 | Tablet verzekering, Verzekeringen

5 tips als je een tabletverzekering wil afsluiten

Vroeger was het meedragen van een lompe tablet een onvermijdelijke realiteit. Maar tegenwoordig kunnen we onze favoriete Netflix-series kijken, eindeloos gamen en urenlang op Facebook surfen terwijl we onderweg zijn met een lichtgewicht tablet!

Niet gek dus dat tablets zo populair zijn geworden, helaas kosten ze wel een flinke duit, en zijn ze daarnaast behoorlijk kwetsbaar voor valschade of diefstal. Het is dan ook verstandig te beginnen met een tablet verzekeren om jezelf in te dekken tegen ongelukjes die je niet zag aankomen.

Om je op weg te helpen hebben we 5 handige tips samengesteld die je kunnen helpen bij het beschermen van je tablet, maar die ook inzicht geven in de stappen die je moet doorlopen als je een tablet wil gaan verzekeren.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Tip 1: Bekijk welke verzekering je nodig hebt om schade aan je tablet te verzekeren

Het kan natuurlijk zijn dat schade aan je tablet wordt afgedekt door de huurders- of inboedelverzekering. Doorgaans is schade aan je apparaten door brand, diefstal of beschadiging dan afgedekt, wat we wel vaak zien bij dit soort polissen is dat je niet gedekt bent tegen onopzettelijke schade of diefstal buiten je huis.

  • Dit kan voor vervelende situaties leiden, is je tablet gestolen? Dan is de kans groot dat het buiten je woning gebeurt, en schade aan je tablet kan ook makkelijk ontstaan als je van huis af bent.
  • Daarnaast kan het zo zijn dat je premie flink omhoog gaat als je je inboedelverzekering al hebt aangesproken voor andere schades en kan het zijn dat je alleen de marktwaarde van je tablet vergoed krijgt op het moment dat deze gestolen werd.

Als je deze risico’s liever niet loopt, kan het verstandig zijn om een speciale tablet verzekering af te sluiten die je wel dekt bij dit soort situaties. Een voordeel is dat dit soort verzekeringen niet eens duur zijn, voor €3 tot €5 euro per maand kun je al een polis vinden. Daarmee ben je verzekerd tegen diefstal, inbraak, vandalisme, ongelukken en schade door vloeistoffen.

Tip 2: Koop een hoes voor je tablet

Nog een stap die je kunt zetten is een beschermhoes aanschaffen voor je tablet, die zorgt ervoor dat je tablet beter beschermd is als je je tablet laat vallen, krassen en vuil.

Sommige hoezen hebben zelfs een geïntegreerd Bluetooth-toetsenbord, waardoor je gemakkelijker op een tablet kunt typen zonder fysieke randapparatuur aan te hoeven sluiten. Dit maakt typen en werken comfortabeler als ooit tevoren.

Tip 3: Zet de beveiligingsfuncties van je tablet aan

De meeste moderne tablets worden geleverd met een aantal geavanceerde beveiligingsfuncties zoals encryptie, wissen op afstand en gezichtsherkenning.

Al deze functies helpen je om je tablet te beschermen tegen diefstal of hacken. Daarnaast is het ook mogelijk om de locatie van je tablet te tracken door de ingebouwde GPS functionaliteit, zodat je hem snel kunt terugvinden in het geval van diefstal of verlies.

Tip 4: Gebruik een screenprotector voor je tablet

Het scherm van je tablet is misschien wel het meest kwetsbare onderdeel van je tablet dus het moet altijd worden beschermd met een goede kwaliteit screenprotector. Een doorsnee screenprotector kan bescherming bieden tegen krassen en vuil, terwijl meer geavanceerde modellen zelfs bescherming bieden tegen per ongeluk vallen of stoten.

Glazen screenprotectors voor je tablet bieden de beste bescherming, maar zorgen er ook voor dat de tablet iets minder goed reageert op je aanraking, vooral als het buiten koud is.

Tip 5: Vergeet niet een back-up te maken van je tablet

Tot slot is het ook belangrijk om niet te vergeten om regelmatig een back-up te maken van je tablet. Zo kun je de gegevens herstellen voor het geval er iets met het apparaat gebeurt, en ben je geen belangrijke documenten zoals contracten, foto’s of video’s kwijt. Je kunt een back-up van je tablet maken op een externe harde schijf of een clouddienst zoals Google Drive of Dropbox.

Door deze tips te volgen, kun je je tablet beschermen tegen schade en diefstal en heb je ook gemoedsrust in de wetenschap dat je de nodige maatregelen hebt genomen voor het geval er toch iets gebeurt.

Ja, ik wil de best passende tabletverzekering

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Tablet verzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

Goedkoopste optie

★★★★

€ 75,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 100,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Kies de beste tablet verzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope tablet verzekering.