Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

Valt een gestolen tablet onder de reisverzekering?

door | 7 jan, 2023 | Tablet verzekering, Verzekeringen

Valt een gestolen tablet onder de reisverzekering?

We krijgen nog regelmatig de vraag van mensen, wat moet ik doen als mijn tablet gestolen is, en welke verzekering dekt deze schade? Dat is natuurlijk een logische vraag, maar het is voor veel Nederlanders nog lang niet duidelijk onder welke dekking dit precies valt.

Als je tablet gestolen wordt buiten je eigen woning kan deze schade onder verschillende verzekeringen vallen (denk bijvoorbeeld aan de buitenshuisverzekering, tablet verzekering of reisverzekering). Om je inzicht te geven in de mogelijkheden hebben we alles even op een rijtje gezet:

Buitenshuisverzekering, tablet gestolen verzekering: optie 1

De eerste optie die je moet bekijken is de buitenshuisverzekering, dit is vaak een optionele dekking die je bij een inboedelverzekering kunt afsluiten.

Als je tablet namelijk gestolen wordt of je laat de tablet vallen buiten je eigen woning is deze schade niet standaard gedekt door de inboedelverzekering.

Door te kiezen voor een buitenhuis polis kun je deze risico’s afdekken en is de schade wel gedekt als je tablet buiten je woning wordt gestolen.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Reisverzekering, tablet gestolen verzekering: optie 2

De tweede optie die je moet bekijken is de reisverzekering, als je op reis bent of op vakantie lekker aan het genieten was van je tablet, maar je er opeens achter komt dat deze gestolen is nadat er ingebroken is in je hotelkamer. Veel mensen vragen ons daarom, vallen een gestolen tablet of smartphone onder mijn reisverzekering?

Als je een reisverzekering hebt afgesloten via een reisorganisatie is de kans groot dat de dekking nog slechter is. Doorgaans betaal je daar een hogere premie voor, maar blijkt dat je nog minder uitgekeerd krijgt bij diefstal van een tablet.

Goed, de reisverzekering is dus geen goede optie om je tablet te verzekeren. Als je toch een van de reisverzekeringen overweegt af te sluiten, dan raden we je aan dit niet te doen via een reisbureau, als je ze apart afsluit bij een andere verzekeraar betaal je vaak een lagere premie en krijg je een hogere uitkering.

Tablet gestolen verzekering: optie 3

De beste oplossing om je tablet tegen diefstal te verzekering is een aparte tabletverzekering afsluiten, deze verzekering is uitdrukkelijk bedoeld om tablets en de daaraan verbonden risico’s te dekken. Lees hier 5 tips voor tabletverzekering afsluiten als je meer informatie wil bekijken.

Als je tablet wordt gestolen, kun je eenvoudig een claim indienen bij de verzekeraar, die vervolgens de schade vaststelt en de waarde van je tablet vergoedt. Het mooie van deze polissen is dat je PC of laptop ook verzekerd zijn als deze worden gestolen.

Een voordeel is dat dit soort verzekeringen niet eens duur zijn, voor € 3 tot € 5 euro per maand kun je al een polis vinden. Daarmee ben je verzekerd tegen diefstal, inbraak, vandalisme, ongelukken en schade door vloeistoffen.

Conclusie, hoe kan ik mijn tablet het beste verzekeren tegen diefstal?

Als je veel elektronica meeneemt, zoals een dure tablet, laptop of smartphone, is het verstandig om extra op te letten.

Als er meerdere apparaten tegelijk worden gestolen, dekken sommige verzekeraars helaas niet de kosten van de vervanging van alle apparaten, dus het is essentieel om vooraf de verzekeringspolissen zorgvuldig te bekijken en te vergelijken om te garanderen dat je zorgeloos van je vakantie kunt genieten.

De beste optie is een aparte tabletverzekering afsluiten, het kost niet veel en je hebt een dekking tegen bijna iedere vorm van schade.

Ook als je op vakantie gaat en een reisverzekering nodig hebt, zorg er dan voor dat je die niet via een reisbureau afsluit, maar apart bij een andere verzekeraar die een betere dekking biedt tegen lagere premies. Dit is geen ideale optie om je tablet helemaal te beschermen tegen diefstalschade, maar beter dan niets.

Ja, ik wil de best passende tabletverzekering

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Tablet verzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

Goedkoopste optie

★★★★

€ 75,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 100,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Kies de beste tablet verzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope tablet verzekering.