Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

ANWB tablet verzekering

door | 9 jan, 2023 | Tablet verzekering, Verzekeringen

ANWB tabletverzekering

Ben je op zoek naar de perfecte verzekering om je tablet te beschermen? Kijk dan niet verder dan de ANWB tablet verzekering! Met deze aanvullende dekking, onderdeel van hun inboedelverzekering, weet je zeker dat je tablet gedekt is tegen schade, diefstal of verlies.

Ze bieden niet alleen een ruime vergoeding voor dergelijke incidenten, maar ook hulp van de ANWB Alarmcentrale en snelle betaling bij schade. Krijg de rust wetende dat je apparaat goed verzekerd is met de tablet verzekering van de ANWB!

Wanneer is je tablet verzekerd bij ANWB?

Deze extra dekking garandeert bescherming tegen vallen, stoten, waterschade of diefstal van je tablet. Je bent echter niet verzekerd voor normale slijtage of door gebrek aan zorgvuldigheid bij het omgaan met de tablet.

Laat je bijvoorbeeld jouw tablet in het zicht liggen in de auto en wordt deze gestolen? Dan valt dit niet onder de dekking en zal ANWB niks vergoeden.

Wil je graag precies weten wat er verzekerd is met de ANWB tablet verzekering? Bekijk dan de polisvoorwaarden of de verzekeringskaart om een uitgebreide uitleg met uitzonderingen te vinden.

Zo weet je precies waar je aan toe bent voordat je een definitieve beslissing neemt om deze extra dekking af te sluiten.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Wanneer is je tablet niet verzekerd bij ANWB?

Bij opzettelijk en onverantwoordelijk gedrag wordt schade aan jouw tablet niet gedekt door ANWB. Hier zijn nog een paar voorbeelden waarbij de dekking niet op gaat:

  • Schade door hoge netspanning, kortsluiting of lekkage van batterijen wordt niet vergoed
  • De gevolgen van schade aan tablets die werden uitgeleend, gehuurd, geleend of geleased.
  • Als de tablet gestolen wordt wanneer deze in het zicht ligt in de auto, zal er niks vergoed worden door ANWB.

Wil je precies weten wat er niet verzekerd is bij de ANWB tablet verzekering? Lees dan de polisvoorwaarden goed door om alle uitzonderingen en dekkingen te bekijken.

ANWB tablet verzekering vergoedingen

Met deze aanvullende dekking bovenop de inboedelverzekering is je tablet beschermd tegen schade door vallen, stoten, water of tablet diefstal.

De dekking bedraagt maximaal €5.000 per gebeurtenis of ingediende claim, waarbij de vergoeding afhankelijk is van hoe oud je tablet is op het moment van verlies of schade. Dit is vaak het geval bij de meeste verzekeraars, let hierop bij een tablet verzekering afsluiten.

Met een tablet jonger dan 12 maanden zal de schade worden vastgesteld op basis van de nieuwwaarde, daarna wordt de schade vastgesteld op basis van de dagwaarde.

Als je tablet nog gerepareerd kan worden, dan zullen de eventueel gemaakte kosten vergoed worden. Kies je voor reparatie door een ANWB aangewezen reparateur, dan hoef je helemaal niets te betalen, zelfs geen eigen risico!

Wat kost een ANWB tablet verzekering?

De kosten van de ANWB tablet verzekering zijn afhankelijk van de inboedelverzekering die je al hebt afgesloten. In de meeste gevallen kan deze extra dekking tegen een zeer lage prijs worden toegevoegd aan je bestaande inboedelverzekering. Denk hierbij aan een paar euro extra per maand.

Benieuwd? Bekijk onze vergelijker of maak een berekening via de website van ANWB om een kostenoverzicht te krijgen.

Hoeveel tablets worden gedekt met de aanvullende tablet polis?

Met de ANWB inboedelverzekering met de aanvullende tablet verzekering weet je zeker dat de tablets van je gezin volledig gedekt zijn, waar ze ook naartoe gaan. Alle gezinsleden kunnen hun apparaten zowel thuis als elders zorgeloos gebruiken.

Hoe kun je de ANWB tabletverzekering opzeggen?

De ANWB tabletverzekering kan dagelijks opgezegd worden zonder opzegtermijn. Hierbij wordt teveel betaalde premie teruggestort op je rekening. Voor een paar verzekeringen geldt een looptijd van één jaar.

Na dit jaar zijn ook deze verzekeringen dagelijks opzegbaar zoals de inboedelverzekering. Check de polisvoorwaarden om per verzekering te zien welke voorwaarden worden gehanteerd.

ANWB tablet verzekeringen vergelijken

Bij ANWB betaal je een maandelijkse premie voor jouw tabletverzekering. Hoe hoog deze premie is afhankelijk van de tablet die je wilt verzekeren. Zo is een iPad verzekering vaak duurder als een verzekering voor een goedkoper model tablet.

Om erachter te komen of ANWB de beste deal heeft voor jouw situatie, raden we je aan om alle aanbieders met elkaar te vergelijken. Bekijk nu de vergelijker om de beste verzekering af te sluiten voor jouw tablet!

Contactgegevens ANWB verzekeringen

Mocht je hulp nodig hebben, dan staat de vriendelijke klantenservice van ANWB voor je klaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 – 18:00 uur en zaterdag tussen 10:00 – 16:00 uur op het telefoonnummer 088 – 269 2222.

Ook kun je een mail sturen naar verzekeringen@anwb.nl om antwoord op jouw vragen te krijgen. Daarbij heb je op de website de mogelijkheid om te chatten met een chatbot die antwoord geeft op veelgestelde vragen. Tot slot kun je contact opnemen via de social media kanalen van ANWB op Twitter en Facebook.

Ja, ik wil de best passende tabletverzekering

Veel gestelde vragen

Heeft ANWB een aparte tablet verzekering?

Nee, de ANWB biedt een tablet dekking als extra optie op hun inboedelverzekering. Dit betekent dat je een tabletpolis kunt toevoegen aan je bestaande ANWB inboedelverzekering voor gemoedsrust bij het gebruik van je apparaat.

Worden de kosten van reparatie van de tablet gedekt door de ANWB?

Ja, als je kiest voor reparatie door een door de ANWB aangewezen reparateur, hoef je niets te betalen, zelfs geen eigen risico.

Wat gebeurt er als mijn tablet wordt gestolen?

Als je tablet wordt gestolen, kun je een claim indienen en ANWB vergoedt tot € 5.000 per verzekerd apparaat. Je moet de diefstal kunnen bewijzen met een aangifte bij de politie wil je iets vergoed krijgen.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Tablet verzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

Goedkoopste optie

★★★★

€ 75,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 100,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Kies de beste tablet verzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope tablet verzekering.