Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

Hoe werkt het claimproces bij een telefoon verzekeren?

door | 20 jan, 2023 | Telefoonverzekering, Verzekeringen

betaalopties telefoon verzekeringen

Het claimproces bij een telefoonverzekering begint met het opstellen van een claimformulier. Meestal moeten er bewijzen worden geleverd dat de schade bestaat, bijvoorbeeld door foto’s, facturen of andere documenten te uploaden. Daarna worden er nog een aantal stappen doorlopen om het proces goed af te ronden. 

In dit artikel nemen we alle stappen en belangrijke onderwerpen door zodat je precies weet hoe het claimproces met een telefoon verzekeren werkt. Het claimproces voor een telefoonverzekering kan variëren tussen verzekeraars, maar er zijn een aantal stappen die vaak voorkomen:

 1. Melden van een claim: Dit kan vaak gedaan worden via een online formulier op de website van de verzekeraar of via een telefonische melding.
 2. Aanleveren van bewijs: Dit kan bijvoorbeeld een kopie zijn van een aankoopbewijs, serienummer of foto’s van de beschadigde telefoon.
 3. Beoordeling van de claim: De verzekeraar zal de claim beoordelen en bepalen of deze gedekt is onder de polisvoorwaarden.
 4. Vergoeding: Als de claim wordt goedgekeurd, zal de verzekeraar een vergoeding uitkeren voor de reparatie of vervanging van de telefoon. Dit kan gedaan worden via een overschrijving of op een andere manier afhankelijk van de verzekeraar.
 5. Reparatie of vervanging: Als de claim is goedgekeurd, zal de verzekeraar het proces starten voor reparatie of vervanging van de telefoon.
 6. Afsluiting van de claim: Eenmaal de telefoon is gerepareerd of vervangen, zal de claim worden afgesloten.

Het is aan te raden om contact op te nemen met de verzekeraar voor specifieke informatie over hun claim proces en om te verifiëren welke documenten nodig zijn voor het indienen van een claim.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Waar moet je op letten bij het claimen van schade aan je telefoon?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je een claim indient voor schade aan je telefoon:

 1. Polisvoorwaarden: Lees de polisvoorwaarden van je telefoonverzekering zorgvuldig door om te zien of de schade die je hebt opgelopen gedekt is onder de verzekering. Sommige verzekeraars hebben beperkingen voor bijvoorbeeld schade door opzet of nalatigheid of houden een bepaalde vervangingstermijn voor je telefoon aan.
 2. Bewijs: Zorg ervoor dat je bewijs hebt van de schade, zoals foto’s of een reparatiebon. Dit kan verzekeringsmaatschappijen helpen bij het beoordelen van de claim.
 3. Meldingsplicht: Meld de schade zo snel mogelijk aan de verzekeringsmaatschappij, vaak binnen een bepaalde tijdsperiode na de schade.
 4. Verzamel informatie: Verzamel informatie over de schade, zoals de oorzaak en de omvang van de schade.
 5. Neem contact op met de verzekeringsmaatschappij: Neem contact op met de verzekeringsmaatschappij om te vragen hoe het claimproces verloopt.
 6. Verwachtingen: wees realistisch over de verwachtingen van de vergoeding voor de schade. Sommige verzekeraars zullen alleen de dagwaarde van de telefoon vergoeden op het moment van de schade.
 7. Beoordeling: Houd er rekening mee dat de verzekeringsmaatschappij de claim beoordeelt en dat vergoedingen kunnen variëren in hoeveelheid, of zelfs afgewezen kunnen worden.

Houd er rekening mee dat het claimproces kan variëren tussen verzekeraars, dus is het belangrijk om de juiste informatie te verzamelen en te communiceren met de verzekeraar.

Ja, ik wil de best passende telefoonverzekering

Veelgestelde vragen

Wat is een schadeclaim?

Een schadeclaim is een verzoek om compensatie voor verlies, beschadiging of letsel dat is opgelopen als gevolg van een gebeurtenis of situatie. Dit kan variëren van een auto-ongeluk tot een verwonding op het werk of letsel veroorzaakt door een defect product.

Wat moet je verplicht doen bij een claim?

Als iemand een schadeclaim indient, moeten ze hun verlies of schade bewijzen aan de partij die verantwoordelijk is voor de gebeurtenis of situatie. Dit kan vaak gedaan worden met behulp van bewijs zoals foto’s, medische facturen of verklaringen van getuigen.

Is het claimproces bij elke verzekeraar hetzelfde?

Het claimproces kan variëren afhankelijk van de verzekeraar en de omstandigheden van de claim. Er zijn echter enkele algemene stappen die vaak worden gevolgd bij het indienen van een claim, die kun je boven in dit artikel terugvinden.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Telefoonverzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

Goedkoopste optie

★★★★

€ 150,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 25,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

15,99

Per maand

Kies de beste telefoonverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope telefoonverzekering.