Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

Telefoonverzekering diefstal

door | 13 jan, 2023 | Telefoonverzekering, Verzekeringen

diefstal gestolen telefoon

Het komt helaas nog relatief vaak voor dat je het slachtoffer wordt van diefstal in Nederland, aangezien iedereen tegenwoordig wel een dure iPhone, Samsung Galaxy, Sony Xperia, HTC of LG telefoon heeft kan dit een behoorlijk duur grapje worden. Nadat mensen doorhebben dat hun telefoon gestolen is komen ze er tot overmaat van ramp ook nog achter dat ze geen diefstal telefoonverzekering hebben afgesloten wat de situatie alleen nog maar vervelender maakt.

Telefoon gestolen verzekering

Het is belangrijk om goed onderzoek te doen als je je telefoon wil verzekeren tegen diefstal, het is namelijk niet altijd zo dat je toestel volledig gedekt wordt (als je niet beschikt over een all-risk polis, of diefstal polis op je telefoonverzekering) omdat je telefoon in dat geval alleen verzekerd is tegen diefstal als je de telefoon:

  • vast hebt
  • binnen handbereik en in het zicht hebt
  • in een boot, bus, taxi, trein of vliegtuig als handbagage meeneemt
  • opbergt in een goed afgesloten ruimte, kast of kluis en er inbraakschade aanwezig is aan de buitenkant van deze ruimte, kast of kluis
  • opbergt in een afgesloten ruimte in de auto, er inbraakschade aanwezig is aan de auto en alleen als er geen andere veiligere plek is dan je auto om de telefoon in op te bergen

Een voordeel van je telefoon verzekeren is dat de verzekeraar een vervangend toestel regelt en dat je een apparaat van hetzelfde type en dezelfde kwaliteit terugkrijgt. Heb jij je telefoon minder dan één jaar in je bezit, en hem nog niet verzekerd? Geen zorgen, bij de meeste aanbieders kun je je toestel dan nog steeds verzekeren zodat je gedekt bent in het geval dat je telefoon gestolen wordt.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Telefoon gestolen uit huis

Door te kiezen voor een inboedelverzekering ben je voor zowel waterschade verzekerd tegen diefstal. Ook als er schade onstaat door een poging tot inbraak en diefstal ben je verzekerd. Uiteraard eisen verzekeraars in dit soort gevallen wel dat je aangifte doet bij de politie om fraude te voorkomen. 

Je bent verplicht dit binnen 48 uur na de diefstal te melden bij de politie, daarbij geef je een korte beschrijving van wat er is gebeurd en lever je bewijs aan dat je je simkaart hebt laten blokkeren. Vervolgens vragen de verzekeraars vaak om een kopie van het proces-verbaal op te sturen. Doorgaans is dit vrij snel geregeld en zorgt de verzekeraar voor de rest!

Telefoon gestolen buitenshuis

Als je telefoon buiten je eigen woning gestolen wordt valt deze buiten de inboedelverzekering en moet je terugvallen op je telefoonverzekering, daarnaast is het ook mogelijk om een extra buitenshuisverzekering af te sluiten, dit is een aanvullende dekking die van toepassing is op je inboedelverzekering. Als je deze polis afsluit is diefstal ook afgedekt buiten je eigen woning.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Telefoonverzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

Goedkoopste optie

★★★★

€ 75,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 100,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Kies de beste telefoon verzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope telefoonverzekering.