Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

Reparatie met een telefoonverzekering

door | 15 jan, 2023 | Telefoonverzekering, Verzekeringen

hoe werkt reparatie telefoonverzekering

Het kan iedereen overkomen natuurlijk, je hebt je telefoon laten vallen en nu werkt hij niet meer of is het scherm onbruikbaar geworden. Gelukkig kun je beschikken over verschillende telefoonverzekeringen, het toestel kan dus gewoon gemaakt worden.

Maar hoe zit het nu precies met de reparatie van een telefoon met een telefoonverzekering. In dit artikel leggen we alles uit over de reparaties door een verzekeraar.

Welke schade wordt gedekt door de verzekeraar en wat niet?

Als je telefoon uit je jaszak wordt gehaald, of als je je telefoon gewoon ergens bent vergeten dan wordt dit niet vergoed door de verzekeraar.

Daarbij moet er zichtbare schade zijn aan de telefoon en moet er geweld zijn gebruikt in het geval van een overval voordat de verzekeraar uitkeert. Vergelijk verzekeringen om er direct achter te komen waar je de meeste schade vergoed krijgt.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Als er schade is moet deze veroorzaakt zijn buiten jouw schuld en zonder opzet. Het is dus zeker geen uitgemaakte zaak dat je alle schade aan je telefoon vergoed krijgt.

Je doet er dus goed aan om de voorwaarden altijd goed te controleren op uitsluitingen. Lees daarom bijvoorbeeld altijd eerst de online reviews zoals de Nowinsure review uit 2023.

Wat als de schade onder de dekking valt

Als de schade van je telefoon onder de dekking valt, dan moet je allereerst de verzekeraar op de hoogte stellen van de schade. Daarna hoor je welke vergoeding uitgekeerd wordt en of ze de telefoon willen zien.

Let op, als iemand anders schade aanricht aan je telefoon wordt deze niet vergoed vanuit de telefoonverzekering. De AVP van die persoon vergoed vaak de schade.

Als de schade gedekt wordt door de verzekeraar dan is het mogelijk dat het toestel alleen gerepareerd mag worden door de verzekeraar erkende reparateur. Voordat je je telefoon laat repareren is het dus altijd slim om te overleggen met de verzekeraar. In sommige gevallen kun je gebruik maken van een regeling met een vervangend toestel.

Ja, ik wil de best passende telefoonverzekering

Veelgestelde vragen

Is het repareren van een telefoon duur?

Dat is per situatie en per toestel anders geregeld. Ook ligt het er natuurlijk aan wat voor schade er opgetreden is. Het vervangen van een compleet scherm is een stuk duurder als een software probleem oplossen.

Het kan zomaar zijn dat je reparatie maar 20 euro kost, maar het komt ook regelmatig voor dat je ruim 300 euro mag aftikken voor een schermreparatie.

Het is dus slim om hier een afweging te maken. Ga je je Huawei van 2 jaar oud laten maken voor 100 euro? Of investeer je dat geld in een nieuwer toestel waar je wellicht weer 2 jaar mee uit de voeten kunt?

Moet je je telefoon laten repareren of een nieuwe kopen?

Als je een verzekering hebt afgesloten raden we je altijd aan om voor een reparatie te gaan, je betaalt natuurlijk een premie om risico af te dekken, en je hoeft niet voor de kosten op te draaien.

Kun je de telefoon ook zelf repareren?

Ja, dit kun je doen, maar dan ligt het risico volledig bij jezelf. Een verzekeraar heeft vaak aangesloten reparateurs die het klusje voor ze klaren. Als je bij een defect het heft zelf in handen gaat nemen vervalt de garantie of de dekking.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Telefoonverzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

Goedkoopste optie

★★★★

€ 150,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 25,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

15,99

Per maand

Kies de beste telefoonverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope telefoonverzekering.