Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

Valschade telefoonverzekering

door | 13 jan, 2023 | Telefoonverzekering, Verzekeringen

telefoonverzekering valschade

Net zoals vele andere zul jij je smartphone ook veel gebruiken, maar je zult ook wel eens meegemaakt hebben dat hij uit je handen valt en er schade ontstaat aan je display of scherm. Een vraag die veel mensen zich dan stellen is, is valschade aan je telefoon verzekerd? Een goede vraag, en die gaan we nu voor je beantwoorden in dit artikel.

Valschade gedekt?

Valschade door eigen schuld is meestal niet meer gedekt door traditionele verzekeringen zoals de inboedelverzekering of buitenshuisverzekering. Daarom kiezen steeds meer mensen er voor om een aparte telefoonverzekering tegen valschade af te sluiten bij een van de speciale aanbieders zoals Nowinsure.

De dekking van deze verzekeraars is een stuk uitgebreider dan de standaarddekking van een inboedelverzekering, je bent dan niet alleen binnenshuis, maar ook buiten gedekt tegen diefstal en schade en de polis is ook nog eens ingericht op specifieke schadegevallen die vaak voorkomen bij smartphones zoals valschade.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Aanvullende voorwaarden en eigen risico

Als je valschade hebt aan je telefoon is het wel belangrijk om te kijken naar het eigen risico, dit betekent namelijk dat je een deel van de kosten zelf moet betalen als je de valschade aan je smartphone laat repareren.

Daarnaast kunnen er ook aanvullende voorwaarden gelden, denk daarbij aan het ontvangen van volledige dekking, maar alleen als je de telefoon laat herstellen bij een gecontracteerde reparateur. Het is dus slim om altijd de polisvoorwaarden van je telefoonverzekering te checken.

Conclusie valschade en telefoon verzekeren

Als je jezelf dus wil verzekeren tegen val- en stootschade is het verstandig om onderzoek te doen of een aparte telefoonverzekering het beste bij je past, of dat je er toch voor kiest om een inboedel- of buitenshuisverzekering af te sluiten.

Er zijn nog verzekeraars beschikbaar die wél volledige dekking bieden voor telefoonschade, zonder al te veel verdere voorwaarden. We raden je dus aan om te zoeken naar een verzekering die qua premie en dekking goed bij je past, begin direct met telefoonverzekering vergelijken om direct een polis te vinden die bij je past.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Telefoonverzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

Goedkoopste optie

★★★★

€ 75,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 100,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Kies de beste telefoon verzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope telefoonverzekering.