Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Lactatiekundige vergoeding (2021)

Wanneer een vrouw moeite of problemen ondervindt met betrekking tot borstvoeding kan lactatiekundige hulp uitkomst bieden. Er wordt dan namelijk samen gekeken naar wat er niet helemaal goed gaat om vervolgens tot een goede oplossing te komen.

Daarnaast worden er allerlei tips gegeven waar je aan kunt werken om de borstvoeding zo goed mogelijk te laten verlopen. Op deze pagina gaan wij jou meer vertellen over de lactatiekundige vergoeding vanuit de zorgverzekering.

lactatiekundige

Wat doet een lactatiekundige?

Zoals je misschien al hebt vernomen kan lactatiekundige hulp werken voor vrouwen die problemen ondervinden met het geven van borstvoeding. Een lactatiekunde kan namelijk:

  • Hulp bieden bij een gebrek aan melkproductie
  • Hulp bieden bij een slechte groei van de baby
  • Voorlichting en advies geven over borstvoeding 

De lactatiekundige hulp wordt helaas niet vergoed vanuit de basiszorgverzekering, maar het is wel mogelijk om hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten.

Lactatiekundige hulp vergoeding vanuit een aanvullende verzekering

Er zijn heel veel zorgverzekeraars die een lactatiekundige vergoeding geven vanuit een aanvullende verzekering. Voor deze zorg hoef je dan ook geen eigen risico te betalen.

Daarnaast kunnen sommige verzekeraars wel een aantal voorwaarden stellen voordat je in aanmerking komt voor een vergoeding, namelijk:

  • De lactatiekundige dient te zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen en een erkend International Board Certified Lactation Consultant te zijn.
  • Er is een verwijzing nodig van een huisarts, verloskundige of consultatiebureau arts.

Dit zijn de voorwaarden die worden gesteld aan de verzekerde en de betreffende lactatiekundige. Ben je nog op zoek naar een aanvullende verzekering met een vergoeding voor lactatiekundige hulp?

Maak dan gebruik van het overzicht hieronder. Hier vindt je namelijk eenvoudig een passende verzekering, omdat wij alle kosten en vergoedingen per verzekeraar op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaald voor onnodige dekkingen.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 29/11/2020