Selecteer een pagina

★★★★: 8,9/10

Goedkope dierenverzekering

door | 1 feb, 2023 | Dierenverzekering, Verzekeringen

goedkope dierenverzekering

Ben je op zoek naar een goede goedkope dierenverzekering, dan ben je hier op het juiste adres. Hier lees je namelijk een stuk meer over verschillende dierenverzekeringen. Je wilt je hond of je kat verzekeren tegen ziekte kosten en medische behandelingen. Een medische ingreep bij dieren kan namelijk al gauw oplopen tot in de honderden euro’s.

Om vervelende situaties te voorkomen sluit je heel gemakkelijk een verzekering voor je hond of kat af. Zo weet je zeker dat je huisdier ook daadwerkelijk behandeld kan worden bij ziekte of een ongeval.

Op zoek naar de goedkoopste dierenverzekering?

Ben jij op zoek naar de goedkoopste dierenverzekering? Dan raden wij je aan om veel verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Iedere verzekeraar hanteert namelijk een andere premie voor verschillende dekkingen.

Ga dus altijd na welke dekkingen voor jou van toepassing zijn en bekijk deze bij verschillende aanbieders. Zo betaal je nooit te veel premie voor onnodige dekkingen. Vind de verzekeraar die bij jou past in onze dierenverzekering vergelijker onderaan deze pagina.

Het is lastig om daadwerkelijk de goedkoopste dierenverzekering aan te wijzen, omdat deze simpelweg voor iedereen verschilt. Soms kan de goedkoopste namelijk nog verborgen kosten rekenen voor bepaalde behandelingen. Lees dus altijd goed de polisvoorwaarden door voordat je de verzekering definitief afsluit.

Ja, ik wil de best passende dierenverzekering

Het eigen risico bij een goedkope dierenverzekering

Bij een goedkope dierenverzekering wordt gebruik gemaakt van een eigen risico. Deze is niet te verlagen maar zeker wel te verhogen. Als je het eigen risico verhoogt dan worden de maandelijkse kosten een stuk lager. De kosten voor een behandeling worden dan wel hoger. Dit kan in het voordeel zijn als je huisdier (bijna) nooit naar de dokter hoeft.

Bovendien kan er op twee manieren gebruik worden gemaakt van het eigen risico. De verzekeraar kan namelijk bepalen of je een vast bedrag per behandeling betaalt of dat dit een percentage van de gehele kosten is. Als je huisdier medische ingrepen ondergaat met hoge kosten dan is het voordeliger om een vast bedrag aan eigen risico te betalen.

Natuurlijk is het dan bij behandelingen met lage kosten weer voordeliger om een vast percentage eigen risico te betalen. Lees dus ook altijd goed door hoe het eigen risico is geregeld bij verschillende verzekeraars.

De goedkoopste dierenverzekering is niet altijd de beste

We zien vaak dat mensen op zoek gaan naar een dierenverzekeraar die het goedkoopst is. Hierbij wordt dan ook vaak de fout gemaakt dat de mensen niet goed kijken naar wat er wel en niet gedekt wordt. Als je een goedkope dierenverzekering afsluit is dit meestal een basisverzekering. Zoals de naam al zegt vergoedt deze dekking alleen de basisbehandelingen.

Kosten kunnen vaak hoog zijn 

De kosten voor medische behandelingen bij dieren kunnen vaak hoog oplopen en met een basisverzekering kom je hier niet altijd mee weg. Lees dus altijd de polisvoorwaarden goed door want anders kan een goedkope verzekering toch nog duur komen te staan. Ook moet je goed opletten wat het maximale bedrag is dat de verzekeraar per jaar uitkeert.

Heb je al ooit een hond of kat gehad, dan weet je waar meeste de kosten lagen. Met deze informatie zoek je nauwkeurig naar een verzekeraar die de behandelingen dekt waarvan jij denkt dat je ze nodig hebt.

Om meer inzicht te krijgen en verzekeraars te vergelijken kan je onder aan deze pagina de vergelijker bekijken, zo kom je te weten welke goedkope dierenverzekering het best bij jouw persoonlijke situatie past.

Welke kenmerken hebben invloed op de premie?

Wanneer je opzoek bent naar een goedkope dierenverzekering moet je er rekening mee houden dat de premie niet alleen wordt bepaald door het pakket dat je kiest.

Zo hebben ook bepaalde kenmerken van de hond of kat hier invloed op. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de leeftijd, ras, geslacht en nog meer. Het geslacht heeft wel degelijk invloed op de premie omdat vrouwtjes meer kans hebben op gezondheidsproblemen dan mannetjes.

Verder is de leeftijd een van de grotere factoren die de premie beïnvloeden. Bij een jonge hond of kat wordt er meestal minder premie gevraagd dan bij een oudere. Een oud huisdier heeft natuurlijk meer kans op gezondheidsproblemen of klachten. Wacht daarom niet te lang met het afsluiten van een dierenverzekering, je wil je hond of kat natuurlijk wel het beste kunnen bieden.

Wacht niet te lang met het afsluiten van een goedkope dierenverzekering

Waar veel mensen geen rekening mee houden is dat er bij verzekeraars een wachttijd loopt. Zo moet je kat of hond 30 dagen voordat deze ziek wordt of een ongeval krijgt al verzekerd zijn om de kosten vergoedt te krijgen. Als je huisdier al ziek is en achteraf een verzekering moet afsluiten, dan ben je vaak duurder uit.

Je hebt dan namelijk al premie betaalt terwijl de behandeling niet zal worden uitgekeerd . De kosten voor de behandeling worden dan doorberekend aan de verzekerde. Je kan dus beter zo snel mogelijk een goedkope dierenverzekering afsluiten voor je huisdier om vervelende verassingen te voorkomen.

Sluit aanvullende dekkingen af

Om de goedkoopste dierenverzekering toch te optimaliseren sluit je een aantal aanvullende dekkingen af. Hiermee breid je de basisverzekering uit met specifieke dekkingen.

Dit is in de meeste gevallen goedkoper dan dat je kiest voor een uitgebreide basisdekking. Zo houd je de kosten toch laag en ben je alsnog redelijk breed ingedekt. Je kiest dan ook precies het gene waarvoor je je kat of hond wil verzekeren zodat je geen onnodige kosten maakt.

Ook hierbij geven we weer als tip mee dat je dit goed moet vergelijken bij verschillende verzekeraars, want aan het einde van de rit wil je toch het beste voor je huisdier.

Meer lezen over andere dierenverzekeringen?

annelies van de broek auteur

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Annelies – Dierenverzekering expert

Annelies van de Broek is specialist dierenverzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +8 jaar ervaring helpt Annelies bezoekers bij het vinden van de best passende dierenverzekering voor je huisdieren. Je kunt haar vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 17/02/2023

Dierenverzekering vergelijken

kattenverzekeraar

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 4,38

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering vergelijker

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

€ 0 tot € 250

Max. vergoeding / jaar

€ 3000 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 5,06

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

50

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 10,39

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

poes verzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 2500 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 12,28

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

verzekering voor katten

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

€ 45

Max. vergoeding / jaar

€ 3000

Maandelijkse premie

€ 10,03

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

Goedkoopste optie

★★★★

Dekking bij ziekte & ongeval
Kies eigen dierenarts
Elk ras verzekerbaar

10,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

Veel extra’s voor huisdier
Geen eigen risico
Ruime vergoedingen

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

Snelle vergoeding
Meest gekozen verzekeraar
Dekkingen op maat

15,99

Per maand

Kies de beste dierenverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope dierenverzekering.