Opzegtermijnen van verzekeringen, hoe zit het?

jan 10, 2019 | Uncategorized | 0 Reacties

jan 10, 2019 | Uncategorized | 0 Reacties

We staan er in Nederland om bekend om zoveel mogelijk risico’s te verzekeren en dekken, om in deze vraag te kunnen voldoen zijn er in Nederland tal van verschillende verzekeraars en verzekeringen. Denk er maar eens aan, de zorgverzekering, inboedelverzekering, ongevallenverzekering en natuurlijk de fietsverzekering, we kunnen nog wel even doorgaan.

Zoals we al zeiden zijn niet alleen tal van verschillende soorten verzekeringen, er zijn ook een heleboel aanbieders. Verzekeringen kunnen in prijs enorm verschillen, dit is vaak afhankelijk van uw eigen persoonlijke situatie. In de laatste maanden van het jaar komen de reclames weer naar boven, de overstaptijd is begonnen en het is dan ook vaak erg interessant om een eventuele overstap naar een andere aanbieder te voltooien.

Echter is het overstappen niet altijd even eenvoudig, er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten. Allereerst en misschien wel de belangrijkste, de opzegtermijn van de afgesloten verzekeringen. Iedere verzekeringen heeft andere voorwaarden en opzegtermijnen, we hebben om deze rede gekozen om de opzegtermijn van de 4 belangrijkste verzekeringen met je te bespreken.

Opzegtermijn autoverzekering

In de meeste gevallen sluiten consumenten hen autoverzekeringen af voor een looptijd van één jaar, na één jaar ben je vrij om maandelijks je huidige verzekering op te stellen. Goed om te weten wanneer u al langer dan een jaar bent verbonden bij een partij. Echter bestaan er nog wel wat uitzonderingen over de looptijd van één jaar, hebt u de auto total loss gereden of verkocht dan kun je er meteen voor kiezen om de autoverzekering op te zeggen, wat iets anders is dan overstappen naar een andere aanbieder.

Kies je er toch voor om de overstap te maken en ben je nog niet helemaal door je looptijd dan heeft dit vaak een boete tot gevolg, vaak is de overstap naar een andere aanbieder dan ook niet meer rendabel.

Opzegtermijn zorgverzekering

Zorgverzekeringen worden in de meeste situaties afgesloten voor een periode van één jaar, echter zijn de voorwaarden wel iets anders dan bij de autoverzekering. Bij zorgverzekeringen loopt het jaar waarover u de zorgverzekering afsluit altijd van 1 januari t/m 31 december, behalve in uitzonderingen.

Deze uitzonderingen zijn alleen van kracht bij het afsluiten van een polis voor meerdere mensen of bij een scheiding. Wanneer je 18 wordt ben je in Nederland verplicht om te kiezen voor een zorgverzekering. Uit de praktijk blijkt dat het jaarlijks overstappen van zorgverzekering het voordeligst is, vandaag de dag zijn overstapservice zo ingeregeld dat de consumenten niets meer hoeft uit te voeren, handig toch?

Opzegtermijn overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering of ORV sluit je af tegen de voorwaarden dat je maandelijks een premie betaalt, deze is leeftijdsafhankelijk. Met een overlijdensrisicoverzekering dek je het risico voor de leeftijd die je op dat moment bent, in de jongere jaren is een ORV dan ook goedkoper dan in de oudere jaren.

Bij de ORV kun je er bij maandelijkse betalingen, maandelijks voor kiezen om te stoppen of een overstap te maken. Betaal je het bedrag één keer per jaar dan ben in je de mogelijkheid om één keer per jaar de verzekering over te zetten of stoppen.

Opzegtermijn uitvaartverzekering

Voor de uitvaartverzekeringen geldt er een soortgelijke regeling als met de ORV, echter is een ORV wel iets heel anders. Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat je nabestaanden financiële zekerheid ontvangen na het overlijden van de verzekerde. De ORV is speciaal opgezet voor het opvangen van het wegvallen van inkomen bij een onverwachts overlijden.

De opbouw van uw dekking is bij de uitvaartverzekering wel verschillend, je bouwt maandelijks een geldbedrag op met de maandelijkse premies. Het is een slim idee om de uitvaartverzekering bij een overstap af te kopen of volledig premievrij te maken.

Het is namelijk niet zo dat u bij een overstap naar een andere aanbieder de opgebouwde som meeneemt, deze raakt u kwijt. Wij raden het u altijd aan om alle verzekeringen te vergelijken middels een vergelijker en raadpleeg altijd de polisvoorwaarden voor de opzegtermijn van uw betreffende verzekering.

vergelijker?

Handige & leuke Video’s

4 essentiële verzekeringen voor iedere Nederlander

Ben je geen fan van risico dan raden wij het je aan om voor deze risico’s een verzekering af te sluiten. Bij de keuze voor het afdekken van een risico moet je jezelf afvragen of je bij eventuele schade zelf kunt betalen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan...

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.