Selecteer een pagina

Van het afsluiten van een autoverzekering tot de financiering: hier moet je aan denken bij het kopen van een nieuwe auto!

door | mrt 7, 2022 | Verzekeringen, Autoverzekering | 0 Reacties

Defensie Zorgverzekering

Heb je plannen om een nieuwe auto te kopen? Bijvoorbeeld omdat je huidige auto niet meer aan de wensen voldoet? Er gezinsuitbreiding komt? Of omdat je huidige auto wellicht veel te veel gaat kosten door ouderdom? Misschien is de auto zelfs total loss verklaard. In dat geval zit er zelfs haast bij om een nieuwe te kopen. Een nieuwe auto kopen doe je niet dagelijks. Er zijn dan ook genoeg dingen waar je aan moet denken voordat de aankoop kan worden doorgezet. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van de autoverzekering, maar ook aan de financiering.

De auto financieren

Een auto is niet goedkoop. Het is daarom verstandig om ruim van tevoren te bedenken hoe je deze gaat financieren. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden. Geheel afhankelijk van de situatie.

Ben je genoodzaakt om een nieuwe auto te kopen en moet dit op korte termijn gebeuren, maar heb je eigenlijk de financiële middelen (nog) niet om de aankoop te voldoen? Dan is een persoonlijke lening een goed alternatief. Een persoonlijke lening komt van pas als je precies weet wat het doel van jouw lening is en hoeveel dit uiteindelijk gaat kosten.

Groot voordeel van een persoonlijke lening is dat alles van tevoren vast staat. Van de uiteindelijk te betalen rente tot het looptermijn. Op die manier weet je precies wat je onder de streep kwijt zal zijn aan de lening en hoe lang je hier aan vast zult zitten. Ons advies is om een persoonlijke lening met een zo kort mogelijke loopduur te kiezen. Hoe korter je over het terugbetalen doet, hoe minder je uiteindelijk zult betalen aan rente. Houd er wel rekening mee dat je dan wel iedere maand grotere bedragen aflost.

  • Het blijft natuurlijk verreweg het voordeligst om ‘gewoon’ zelf te sparen voor een nieuwe auto. Het is slim om bij de aankoop van iedere auto direct iedere maand geld weg te leggen voor haar vervanger. Je weet dat een auto uiteindelijk vervangen moet worden en steeds meer gaat kosten naarmate de jaren verstrijken.
  • Zodra je vanaf de eerste dag dat de auto in je bezit is al geld weglegt, weet je zeker dat je op dat moment al een aardig bedrag bij elkaar gespaard hebt. Wanneer je je auto altijd goed onderhouden hebt en rond de leeftijd van 8 jaar inlevert bij de garage, wil deze je er vaak ook nog een leuk bedrag voor betalen.

Autoverzekering afsluiten

Iedereen die een auto op zijn of haar naam heeft staan, is verplicht om ook een autoverzekering af te sluiten. In Nederland geldt dat je minimaal WA verzekerd moet zijn. Dit betekent dat je een autoverzekering hebt, waarbij de schade aan de auto van iemand anders altijd vergoedt zal worden.

De eigen auto is dan eigenlijk niet verzekerd. Je kunt deze minimale dekking ook verhogen naar WA beperkt casco of een allrisk verzekering. Welke dekking je moet kiezen is vooral afhankelijk van de leeftijd en de waarde van de auto.

Wil je een autoverzekering afsluiten? Vergelijk dan eerst het ruime aanbod met een online vergelijker. Op die manier zie je precies waar je het voordeligst uit zal zijn.

Direct kosten besparen?

In 2021 gaan de maandelijkse zorgpremies wederom stijgen, enig voordeel is dat grote besparingen gemaakt kunnen worden. Vergelijk nu direct het totale aanbod voor een dekking die aansluit bij jouw persoonlijke zorgeisen en vertrek met de scherpste prijs!

Helga – Zorgverzekering Expert

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 08/03/2022