Selecteer een pagina
Defensie Zorgverzekering

We hebben allemaal weleens die horrorverhalen gehoord. Een verbouwing die compleet misloopt en waar de klusjesman je tot overmaat van ramp ook nog laat zitten. Iemand die zijn baan totaal onterecht kwijtraakt of iemand die verstrikt raakt in een juridisch conflict. Hoe lossen ze het op? Sterker nog, hoe los jij het op als het jou overkomt?

Deskundig advies nodig

Dat oplossen kan soms best lastig zijn. Tenslotte zijn we niet allemaal advocaat, arbeidsdeskundige, aannemer of een ander beroep waarmee we op dat moment geholpen zijn. Daarbij weten we soms gewoon ook niet goed of die ander in zijn recht staat of niet. In zo’n geval is een rechtsbijstandverzekering een uitkomst. Er kan namelijk bij conflicten aanspraak gemaakt worden op deze verzekering.

Wel of geen rechtsbijstandverzekering?

Heb je echt een rechtsbijstandverzekering nodig? Als je veel thuis zit, niet werkt, geen auto hebt, huisdieren of iets anders wat een conflict kan veroorzaken, dan heb je hem waarschijnlijk niet nodig. Maar een conflict zit net zoals een ongeluk in een klein hoekje. Een rechtsbijstandverzekering kan dan dekking bieden. Je kunt bij een dergelijke verzekering vaak kiezen voor verschillende modules. Net zoals bij de zorgverzekering kun je dus kijken wat je wel denkt nodig te hebben en wat niet. Dat is vaak een van de redenen dat mensen de zorgverzekering vergelijken. Natuurlijk ook omdat het een flinke besparing kan opleveren maar ook omdat je bijvoorbeeld niet op een uitgebreid kraamzorgpakket zit te wachten als je al gepensioneerd bent.

Wat heb je nodig?

Ook bij de rechtsbijstandverzekering is het dus handig om te vergelijken en de juiste modules te kiezen. Dan ben je bij die modules in ieder geval verzekerd van juridische hulp in de vorm van bijstand of advies, mocht dat nodig zijn. Vanuit deze verzekering kunnen ze je laten weten wat je rechten en plichten zijn en zijn er een aantal juridische kosten gedekt. Voor een niet al te groot bedrag ben je verzekerd voor de kosten van rechtsbijstand, zeker voor de kleine geschillen. Voor de grote problemen moet soms wel wat worden bijbetaald. Mede daarom is het altijd goed om bij het kiezen het aanbod te vergelijken, zodat je weet waar je aan toe bent.

Wat wordt gedekt?

Het is niet zo dat als je morgen een geschil met de buren krijgt, je overmorgen hiervoor even een rechtsbijstandverzekering kunt afsluiten. Geschillen die al waren te voorzien of al aan de gang waren voordat je de verzekering afsluit zijn niet gedekt. Je moet dus de verzekering afsluiten voordat je nog enig zicht op een mogelijk conflict hebt. Het is wel zo dat je via je rechtsbijstandverzekering advies in kunt winnen over allerlei conflicten, ook over de conflicten die niet gedekt worden door de verzekering.

Direct kosten besparen?

In 2021 gaan de maandelijkse zorgpremies wederom stijgen, enig voordeel is dat grote besparingen gemaakt kunnen worden. Vergelijk nu direct het totale aanbod voor een dekking die aansluit bij jouw persoonlijke zorgeisen en vertrek met de scherpste prijs!

Helga – Zorgverzekering Expert

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 15/12/2021