Selecteer een pagina
Defensie Zorgverzekering

Wanneer je je vakantie voorbereidt, werk je een checklist af en mag je pas van jezelf op pad als alle vakjes een vinkje hebben. Reisverzekering afgesloten, paspoort en rijbewijs klaargelegd, de bagage online ingecheckt – je doet het met een big smile vanwege de voorpret. Het is wel raadzaam om onderstaande tips door te nemen (en op te volgen) om de kans op inbraak aanzienlijk te verkleinen. Kleine moeite, gerust gevoel.

Verzekering als stok achter de deur

Vanzelfsprekend heb je een inboedelverzekering en zitten er sloten op voor- en achterdeur, en die van de schuur. Ook alle (boven)ramen zijn afgesloten. Inbrekers zijn alleen niet snel onder de indruk van een goed afgesloten huis.

Die inboedelverzekering is er in de eerste plaats als figuurlijke stok achter de deur, om de pijn wat te verzachten. De sentimentele waarde die aan bepaalde spullen kleeft, zoals geërfde sieraden, krijg je er nooit mee terug. En het idee dat er iemand in je huis heeft lopen scharrelen, gaat je niet in de koude kleren zitten. Kortom: doe er al het mogelijke aan om niet van die verzekering gebruik te hoeven maken.

Stel een vakantieconciërge aan

Bevriende buurtbewoners kunnen behalve een oogje in het zeil houden ook zo nu en dan bij je naar binnen stappen om te controleren of alles pluis is. In één moeite door leggen ze de post op een (niet van buiten zichtbare!) stapel en geven ze de wandelende tak eten.

Ook kunnen ze op random tijden wat spullen verplaatsen, de boel even luchten of op een andere manier de indruk wekken dat het huis niet onbeheerd is achtergelaten. Dat kan door het in het zicht plaatsen van lege kopjes, tijdschriften, een mand met wasgoed en andere dagelijkse rommeligheid. Wacht niet tot het laatste moment met het aanstellen van deze vakantieconciërge, en geef aan dat je deze dienst andersom ook wilt bewijzen. Vergeet niet een souvenir voor diegene te kopen!

Sociale media: geen updates en geen waardevolle spullen tonen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: je sociale media – lees dit artikel uit 2017 – zijn voor inbrekers rijke bronnen van informatie. Hou daarom die foto’s van de heuvels in de Dordogne, de woontorens in Dubai of de jungle van Ecuador onder de pet totdat je terug bent.

Maar niet alleen worden deze platformen veel gebruikt om te kijken of een huis leeg staat of niet, ook worden er kostbare objecten gespot door potentiële dieven. Show op je kanalen, hoe trots je er ook op bent, nooit dure spullen want er zijn genoeg gevallen bekend waarbij de kraak gepland werd naar aanleiding van een post op internet.

Direct kosten besparen?

In 2021 gaan de maandelijkse zorgpremies wederom stijgen, enig voordeel is dat grote besparingen gemaakt kunnen worden. Vergelijk nu direct het totale aanbod voor een dekking die aansluit bij jouw persoonlijke zorgeisen en vertrek met de scherpste prijs!

Helga – Zorgverzekering Expert

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 03/12/2021