Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Acupunctuur vergoeding (2021)

Tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van acupuntuur. Door middel van het aanbrengen van kleine naaldjes in het lichaam worden bepaalde klachten verholpen.

Deze geneeswijze wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar er zijn wel een groot aantal zorgverzekeraars die dit vergoeden vanuit de aanvullende verzekering.

acupunctuur vergoeding

Wat is acupunctuur en wat is de acupunctuur werking?

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeswijze en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Dit betekent dat mensen worden gezien als een integraal onderdeel van de omgeving, het lichaam en geest worden als één geheel gezien. Alle menselijke processen zijn met elkaar verbonden. 

Fysieke, emotionele en psychologische ontwikkeling beïnvloeden elkaar voortdurend. Daarom wordt ziekte niet als een geïsoleerd fenomeen beschouwd. Het is een fysieke of mentale manifestatie van een verstoord algemeen welzijn. De oorzaak voor deze verstoring wordt veroorzaakt doordat het menselijke energiesysteem uit balans is.

Met acupunctuur worden de energiestromen weer in balans gebracht. Het evenwicht en de gezondheid wordt hersteld door gebruik te maken van zeer dunne naalden die op specifieke plaatsen, zogeheten acupunctuurpunten. Je zorgpolis vergelijken en deze behandeling in je dekking voor komend jaar op nemen? Maak snel gebruik van onze vergelijk tool.

Acupunctuur vergoedingen

Zoals eerder vermeld zijn er een groot aantal zorgverzekeraars die een acupunctuur behandeling vergoeden vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. We hebben de verschillende zorgverzekeraars voor je op een rijtje gezet en aangegeven of ze wel of geen vergoeding bieden.

Sowieso is het verstandig dat je jaarlijks je zorgverzekering checkt of het voldoet aan je verwachtingen. Gebruik hiervoor onze vergelijker op deze pagina. Zo zie je gelijk of je huidige zorgverzekering nog voldoet aan je situatie.

Je krijgt ook gelijk overzichtelijk wat andere zorgverzekeraars je te bieden hebben. Wellicht dat je kunt besparen op je premie, of juist voor hetzelfde geld meer vergoed krijgt. Verder is het voor de behandeling middels acupunctuur handig om voor een zorgverlener te kiezen welke is aangesloten bij het NVA.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 16/11/2020