Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Shiatsu therapie vergoeding (2021)

Allemaal hebben wij weleens last van nek- en of rugklachten. Het eerste waar je dan aan denkt is om heel snel van deze klachten af te komen. Je leest veel op internet, probeert allerlei crèmes en het eerste waar je dan achterkomt is dat ze allemaal niet het gewenste resultaat teweegbrengen. Tot dat je op het idee komt dat de Chinese geneeskunde wel een manier heeft om mogelijk van deze klachten af te komen, namelijk Shiatsu therapie.

shiatsu therapie vergoeding

Shiatsu is niets anders dan een techniek om het lichaam te masseren, zodat het tot rust komt en van binnenuit kan herstellen. Het is bedacht door Tokujiro Namikoshi in de jaren “50” in Japan.

Respectievelijk wordt er in dat land ook een gereguleerde klassieke Shiatsu opleiding aangeboden. Benieuwd of Shiatsu je tot ontspanning kan brengen? Lees er hier meer over, ook over de Shiatsu therapie vergoeding. Zo kun je een goede zorgverzekering kiezen.

Wat is Shiatsu therapie?

Shiatsu betekent in het Japans drukken met de vinger en dit heet zo omdat er met de vingers bepaalde drukpunten in en om het lichaam aangeraakt worden. Het stimuleren van deze drukpunten kunnen namelijk een bepaalde tinteling veroorzaken en deze tinteling stimuleert het lichaam om de pijn te verzachten.

Het grote verschil ten opzichte van de andere vormen van massage is dat Shiatsu geen spierkracht vereist, maar slechts het eigen lichaamsgewicht. Een voordeel hiervan is dat iedereen in principe Shiatsu kan beoefenen, of je nu net 14 bent of ver in de 60. Zolang je maar vakinhoudelijk geschoold bent en weet waar je mee bezig bent en wat je doet. Het is een hele veelzijdige manier van massage en je kan gewoon je kleren aanhouden.

Het doel van Shiatsu is om de spieren te ontspannen, zodat beweging bevorderd wordt en gewrichten soepeler lopen. Net als dat je een fiets of andere bewegende onderdelen af en toe invet met smeer.

Alleen Shiatsu is natuurlijk geschikt voor meerdere doeleinden. Het zorgt er ook voor dat bijvoorbeeld antistoffen en nutriënten in en om het lichaam goed afgevoerd worden, of met andere woorden het stimuleert de bloedcirculatie.

De kracht van Shiatsu

Het is goed om te weten dat Shiatsu niet een doe het zelf of een hobbymatige massagevorm is. Het is namelijk niet gebaseerd op de westerse therapievormen, toch zijn de therapeuten wel op de hoogte van de moderne kennis over het menselijk lichaam.

Ook voor Shiatsu is er een toezichthoudend orgaan in het leven geroepen om onafhankelijk te toetsen of een therapeut c.q. zorgverlener over de hedendaagse westerse therapievormen beschikt. Dit orgaan heet het CPION (Centrum voor Post Initieel Onderwijs), het bestaat inmiddels al 5-jaar.

Ook moet elke zorgaanbieder sinds 2017 over aantoonbare kennis beschikken en een nascholing volgen. Verder is Shiatsu een holistische manier van behandelen, vanuit het Engelse “whole”. Lichaam en geest worden als een geheel behandeld, het voordeel hiervan is dat het een niet met het ander kan bestaan.

Zowel lichaam als geest heeft elkaar nodig. Het lichaam is erg ingenieus in elkaar gebouwd, het kan zichzelf genezen zolang je maar de touch points aanpakt. Net als dat wanneer je onkruid wiedt, waarbij je alles met wortel en al uit de grond haalt.

Wanneer heeft het zin om met Shiatsu therapie te starten?

Bij de volgende klachten kan Shiatsu verlichting bieden:

  • Vastzittende spieren;
  • Spanningspijn;
  • Klachten aan schouders of aan de rug;
  • Chronische pijn;
  • Neurologische aandoening;
  • Reumatische aandoeningen;
  • Hoofdpijn- en migraine.

Shiatsu therapie vergoeding

Vanuit de aanvullende verzekering kan er een Shiatsu therapie vergoeding plaatsvinden. Wel moet je dan kiezen voor het pakket wat alternatieve geneeswijzen vergoedt. Maak gebruik van onze vergelijker op deze pagina om een scherpe premie te kunnen berekenen en de beste deal te verkrijgen.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 17/11/2020