Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Body stress release vergoeding (2021)

Body Stress Release is een gezondheidstechniek die zich richt op het stimuleren van het lichaam om vastgezette spierspanning los te laten. Veel klachten hebben namelijk een logische oorzaak: vastgezette spanning in spieren en/of bindweefsel, oftewel body stress. Een release is precies en effectief.

body stress release vergoeding

De Body Stress Release techniek is geschikt voor iedereen, jong en oud. Steeds meer zorgverzekeraars bieden een Body Stress Release vergoeding vanuit hun aanvullende verzekering. Hieronder wordt per zorgverzekeraar aangegeven wat de Body Stress Release vergoeding is in 2023. Vergelijk zorgverzekering en kom er snel achter welke aanbieder het beste aansluit bij je eigen zorgwensen.

Wat is Body Stress Release?

Tegenwoordig leven we in een hectische maatschappij en wordt er veel van ons verwacht. De prestatiedruk kan zelfs zo verstikkend zijn, dat je er aan bezwijkt en net als een ballon veel druk en stress opbouwt. Stress is meer dan dat je een gevoel van opgejaagdheid voelt, het is een lange termijn onbalans die tot een verscheidenheid aan klachten kan leiden.

Body stress of lichamelijke stress zorgt ervoor dat zenuwbanen (soort snelweg om prikkels door te geven) overbelast raken. Dit kan uiteindelijk allerlei ziektes en aandoeningen met zich meebrengen, denk aan darmproblemen, spier of gewrichtspijn en zelfs vermoeidheid of hoofdpijn.

Stress ontladen

Stress werkt wanneer je er voor de lange termijn aan blootgesteld wordt vergiftigend voor het lichaam. In eerste instantie is het niks anders dan een waarschuwing voor acuut en dreigend gevaar, wat uit evolutionair oogpunt erg handig is. 

Bijvoorbeeld dat je niet staat te lachen wanneer een tijger recht voor je gezicht staat, maar voor een adequate vlucht of vecht reactie kiest.

Alleen de bedoeling was nooit dat wij mensen continu in de vecht of vlucht modus blijven, toch komt dit vandaag de dag wel voor bij sommige mensen. Daarom is het goed om te doen aan Body Stress Release.

Vergoedingen

Een groot aantal zorgverzekeraar bieden een Body Stress Release vergoeding. Hiervoor dien je wel een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Om dit voor je overzichtelijk te maken hebben we hieronder alle vergoedingen per verzekeraar in kaart gebracht. Zo wordt het kiezen van je nieuwe zorgverzekeraar nog makkelijker!

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 16/11/2020