Selecteer een pagina
Home » Zorgverzekering » Vergoedingen » Incontinentiemateriaal

Incontinentiemateriaal vergoeding 

Wellicht ben je op zoek naar informatie omtrent de incontinentiemateriaal vergoeding. Je wilt weten of dit in de basisverzekering zit en in hoeverre er sprake is van aanvullende verzekeringen die hier betrekking op hebben. De meeste producten die vallen onder incontinentiemateriaal worden vergoed vanuit de basisverzekering. Hier lees je alles over de dekkingen van incontinentiemateriaal en het eigen risico dat je moet betalen.

vergoeding incontinentiemateriaal

Vergoeding incontinentiemateriaal basisvergoeding

Incontinentie is vervelend en er zijn gelukkig veel producten beschikbaar die deze problemen kunnen verlichten. Incontinentiematerialen zijn in vier categorieën te verdelen:

  1. Absorberend materiaal: verband, luiers (wegwerp en wasbaar), inlegkruisjes
  2. Tegenhoudend materiaal: urinewegplug, anaaltampon, penisklem
  3. Bedbescherming: waterdichte matrasbeschermers, onderleggers (zowel wegwerp als wasbaar)
  4. Afvoerend: inwendige en uitwendige catheters

De materialen worden allemaal voor 100% vergoed vanuit de basisverzekering. Wel geldt voor de meeste materialen een eigen risico van €385 die je eerst moet betalen. Daarna wordt al het incontinentiemateriaal vergoed door de verzekeraar.

Het is dus goed om uit te zoeken wat de kosten zijn en hoeveel je zelf moet betalen en wat nog wordt vergoed door de verzekeraar.

Vergelijk de verzekeraars hier en maak de beste keuze voor de beste zorg

Wanneer je incontinentiemateriaal nodig hebt kun je hiervoor dus bij de meeste zorgverzekeraars terecht. Je krijgt de kosten vergoed, mits je eerst het eigen risico opmaakt. Daarnaast kunnen de prijzen voor zorg verschillen per verzekeraar.

Het is dan ook aan te raden om de verschillende verzekeringen te vergelijken. Hiermee maak je het voor jezelf niet alleen een stuk makkelijker, maar ben je ook nog eens verzekerd van de best mogelijke zorg.

Voor een duidelijk overzicht vind je onderstaand de mogelijkheden die je hebt bij de verzekeringen in Nederland met betrekking tot incontinentiemateriaal. Dit zijn de (aanvullende) dekkingen per verzekeraar:

Aevitae

TABEL

Anderzorg

Deze zorgverzekeraar biedt vanuit de aanvullende verzekering geen vergoeding voor vaktherapie

Aon

TABEL

[table “” not found /]

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

widget
Laatst geüpdatet op