Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Vergoeding ooglidcorrectie 2020

Wist je dat je in sommige gevallen een ooglidcorrectie vergoeding kunt krijgen vanuit de aanvullende verzekering? Hieronder tref je een overzicht van de ooglidcorrectie vergoedingen bij de verschillende zorgverzekeraars in 2023.

Waarom een ooglidcorrectie laten uitvoeren?

Een hangend ooglid zorgt ervoor dat je er vermoeider uitziet, dan dat je eigenlijk bent. Niet alleen zijn hangende leden vervelend, het geeft je ook een vermoeide look en kunnen zelfs leiden tot lichamelijke klachten. 

Als je ooglid niet goed staat kun je klachten krijgen zoals hoofdpijn, zware oogleden en kan het zijn dat je een verminderd blikveld hebt.

Duizenden mensen hebben hier last van en kiezen ervoor om een ooglidcorrectie uit te laten voeren. Je ziet er uiteindelijk frisser, energieker en sportiever uit. Ook worden de lichamelijke klachten minder, je hebt minder spanning in het gezichtsveld, waardoor je dus onder andere ook geen hoofdpijn meer hebt.

Wat kost een ooglidcorrectie?

De ooglidcorrectie prijs varieert aangezien elke kliniek zijn eigen prijzen hanteert.

  • De bovenooglidcorrectie prijzen beginnen op € 595,-, de onderooglidcorrectie prijzen variëren van €375,- tot €1.800, de prijs is verder afhankelijk van de soort behandeling.
  • Ook is het afhankelijk van waar je het laat uitvoeren. De ene praktijk biedt nou eenmaal meer kwaliteit dan de ander. Houdt hier ook rekening mee wanneer je de zorgpolis gaat vergelijken.

Overzicht vergoedingen ooglidcorrectie

Er zijn maar enkele zorgverzekeraars die een ooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering vergoeden. Hierbij moet je dan wel aan bepaalde eisen voldoen. Uiteindelijk is het de zorgverzekeraar die beslist of je voor een vergoeding in aanmerking komt.

Houd er ook rekening mee dat een onderooglidcorrectie in geen enkel geval gedekt wordt door de basis zorgverzekering. Medisch gezien kan dit namelijk nooit een medische behandeling zijn. Verder heb je zonder verwijzing van een arts en toestemming van de verzekeringsadviseur geen recht op een ooglidcorrectie.

Voor een goed overzicht van welke zorgverzekeraar wel vergoedt en welke niet, kun je gebruik maken van onze vergelijker. Ook hebben we hieronder een overzicht voor je gemaakt van welke zorgverzekeraars wel of geen vergoeding vanuit de aanvullende verzekering bieden:

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 22/11/2020