Selecteer een pagina
Home » Zorgverzekering » Vergoedingen » Anticonceptie

Vergoeding anticonceptie (2021)

Meisjes en vrouwen maken vaak gebruik van anticonceptie. Een groot aantal zorgverzekeraars bieden een anticonceptie vergoeding vanuit de basisverzekering voor meisjes tot 18 jaar. De jonge vrouwen hoeven gelukkig geen eigen risico te betalen.

Vrouwen tussen de 18 en 21 jaar krijgen ook een vergoeding voor anticonceptie vanuit de basisverzekering, maar ze moeten wel een eigen risico betalen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende verzekeraars die een vergoeding bieden vanuit de aanvullende verzekering.

vergoeding anticonceptie

Wanneer wordt de pil vergoed?

Voor specifieke medicijnen moet soms een eigen bijdrage worden betaald. Ook voor hen geldt dat je bij sommige medicijnen ook nog een eigen bijdrage betalen.

Voor vrouwen ouder dan 21 jaar vindt er geen vergoeding voor anticonceptie plaats vanuit de basisverzekering. Zoals boven staat beschreven is dit afhankelijk van je leeftijd maar ook of het om medische redenen wordt gebruikt.

Daarnaast heb je een recept nodig van je (huis)arts. Voor de pil hebt je dit recept alleen nodig bij de eerste keer ophalen. Misschien gebruik je een spiraaltje en vraag je je af wordt een spiraaltje vergoed? Dit is geheel afhankelijk van leeftijd, maar ook van of het om medische redenen wordt geplaatst of niet.

Wat zijn de kosten van anticonceptie

Om de kosten van anticonceptie duidelijk te maken hebben we een tabel gemaakt met daarin de kosten, je kunt deze hieronder bekijken.

Kosten spiraaltjeAnticonceptiepil kostenStaafje anticonceptie kosten
De kosten kunnen variëren per merk, maar ter indicatie hier een overzicht. De kosten spiraaltje zijn gemiddeld genomen tussen de €50 en €125,-. De kosten anticonceptiepil zijn afhankelijk van het merk, maar grofweg tussen de €10 en €40 euro per jaar. Een staafje anticonceptie  kost gemiddeld tussen de €120,00 en €140,00. 

Lorem ipsum

Lorem

Lorem ipsum

Lorem

Lorem ipsum

Lorem

Lorem ipsum

[table “” not found /]

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

widget
Laatst geüpdatet op