Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Mantelzorg vergoeding (2021)

Vergoedt mijn zorgverzekeraar mantelzorg? Een groot aantal zorgverzekeraars bieden namelijk een (gedeeltelijke) mantelzorg vergoeding. Hieronder lees je meer over de mantelzorg vergoedingen in 2021.

mantelzorg vergoeding

Mantelzorg is enorm waardevol en dankbaar

De mantelzorg die je geeft aan iemand is zeer dankbaar en waardevol werk, maar het is zeker geen makkelijke taak. Soms kan de mantelzorg zwaar zijn, daarom is het belangrijk dat je niet alleen voor de persoon goed blijft zorgen, maar ook voor jezelf.

Een vergoeding mantelzorg kan hiervoor uitkomst bieden. De meeste zorgverzekeraars bieden een (gedeeltelijke) mantelzorg vergoeding. Vergelijking zorgverzekering maken is dus erg verstandig om te kijken waar je de beste vergoeding kunt krijgen.

Vergoeding mantelzorg vanuit je zorgverzekeraar

Mantelzorg doe je vaak uit liefde voor je familielid of vriend. Het is belangrijk dat je hierbij ondersteund wordt, zodat het niet te zwaar wordt. Gelukkig bieden veel zorgverzekeraars een vergoeding voor deze zorg en hulp.

Vanuit de basis ziektekostenverzekering bieden veel zorgverzekeraars een vergoeding voor bijvoorbeeld vaktherapie en psychologische hulp. Vanuit de aanvullende verzekering worden er verschillende mantelzorg vergoedingen geboden.

Wat is mantelzorg vergoeding?

Bij een mantelzorg vergoeding kun je denken aan een vergoeding voor de mantelzorg makelaar, een cursus mantelzorg, vervangende zorg, maar ook om eens een leuk uitstapje te doen met degene voor wie je zorgt.

Wel is het belangrijk om goed naar de aanvullende voorwaarden te kijken. Want het kan zijn dat je zorgverzekeraar bepaalde voorwaarden stelt voor een mantelzorger vergoeding.

Mantelzorg vergoeding aanvragen

Naast de vergoeding die je vanuit je zorgverzekeraar kunt ontvangen, is het goed te weten dat je ook een vergoeding vanuit het persoonsgebonden budget kunt aanvragen. Een vergoeding mantelzorg aanvragen kan via je gemeente. Druk op de link voor meer informatie over dit onderwerp.

Mantelzorg vergoeding per zorgverzekeraar in 2023

Er zijn een aantal zorgverzekeraars welke een (gedeeltelijke) mantelzorg vergoeding aanbieden. Voor een duidelijk overzicht hebben we de vergoedingen per zorgverzekeraar voor je uiteengezet. Neem snel een kijkje voor een goed passende zorgdekking.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 16/11/2020