Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Vergoeding podotherapie (2021)

Podologische therapie is in het leven geroepen om mensen die langdurig pijn aan hun voeten hebben te verlichten. Voor sommige cliënten kan podotherapie ook goed van pas komen om het onderliggend lijden aan te pakken. Podotherapie wordt alleen vanuit het basispakket vergoed wanneer je een zorgprofiel 2 hebt of hoger.

vergoeding podotherapie

Stel je hebt diabetes en dus podotherapeutische zorg nodig, dan hoef je voor deze zorg geen zorgverzekering eigen risico te betalen. Het is wel belangrijk dat je een verwijzing van je huisarts hebt.

Wanneer je een podoloog verwijzing huisarts hebt, dan kun je een vergoeding podotherapie (podoloog vergoeding) krijgen vanuit je basispakket of vanuit je aanvullende verzekering.

Podotherapie kosten

Wat kost podotherapie en wat kosten steunzolen? Gemiddeld ligt de prijs tussen de €240,- en €300,- voor podotherapie. Vaak zijn de kosten voor de podoloog hier al bij inbegrepen. Wat niet is inbegrepen is de prijs voor een paar steunzolen.

Gemiddeld zijn de kosten hiervoor ongeveer €225,- voor volwassenen. Voor jongeren onder de 16-jaar kost een paar steunzolen ongeveer €185,-. Gebruik onze zorgverzekering vergelijker voor de beste deal in 2021.

Hoe het zit met de steunzolen vergoeding?

Nou vanuit de basisverzekering vind er geen steunzolen vergoeding of podoloog vergoeding plaats. Tenzij het medisch noodzakelijk is. Vanuit de aanvullende verzekering kun je soms wel een vergoeding podoloog krijgen.

Hieronder vind je een opsomming van de podotherapeut vergoedingen vanuit de verschillende zorgverzekeraars.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 16/11/2020