Selecteer een pagina
Home » Zorgverzekering » Vergoedingen » Maagverkleining

Maagverkleining vergoeding (2021)

Wil je mee te weten komen over een maagverkleining vergoeding? Dan ben je hier op de juiste pagina beland. Wij gaan jou namelijk meer vertellen over wanneer je in aanmerking komt voor een vergoeding en waar je op moet letten. Zodra je overgewicht en een BMI van boven de 40 hebt is het van levensbelang dat je gaat afvallen.

Hier zijn verschillende oplossingen voor en één daarvan is een maagverkleining. Dit is nogal een heftige ingreep en kan ook erg veel geld kosten. Jij vraagt jezelf nu waarschijnlijk af: “Wordt een vergoeding maagverkleining gedekt vanuit de basisverzekering?” Daar gaan wij jou op deze pagina meer over vertellen.

maagverkleining vergoeding

Wanneer kom je in aanmerking voor een maagverkleining vergoeding?

Zorgverzekeraars stellen een aantal voorwaarden op om in aanmerking te komen voor een vergoeding van een maagverkleining. Zo is het noodzakelijk dat je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Je hebt een BMI van 40 of hoger. Deze kun je gemakkelijk berekenen op de website van het voedingscentrum met de rekentool.
  • Het is noodzakelijk dat je minimaal één jaar lang een traject hebt gevolgd om onder begeleiding een betere en gezondere levensstijl aan te houden.
  • Je hebt een verwijzing nodig van een medisch specialist of huisarts.

Dit zijn de voorwaarden waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een vergoeding van een maagverkleining. Heb je een BMI tussen de 35 en 40 in combinatie met bijkomende gezondheidsklachten? Dan kom je soms ook in aanmerking voor een vergoeding. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar om er zeker van te zijn.

Vergoeding voor maagverkleining vanuit de basisverzekering

Voldoe je aan de voorwaarden voor een vergoeding van een maagverkleining? Dan volgt er eerst een hele procedure. Hierbij wordt er door een team van medische experts gekeken of de behandeling verantwoord is en of er geen alternatieven mogelijk zijn. Is er geen alternatief mogelijk en krijg je hiervoor een vergoeding? Dan is het handig om te weten dat je wel een eigen risico moet betalen.

De zorg wordt namelijk gedekt vanuit de basisverzekering, waardoor je eerst het eigen risico moet opmaken. Deze bedraagt in 2020 €385,- en daarom betaal je slechts een klein deel van het behandeltraject zelf.

De totale kosten voor een maagverkleining (inclusief traject en begeleiding) zijn gemiddeld €10.000,-. Het zou dus erg fijn als je in aanmerking zou komen voor een vergoeding vanuit de basisverzekering.

Zorgverzekeraars & vergoedingen met elkaar vergelijken

Ben jij nog op zoek naar een goede verzekeraar die de kosten voor een maagverkleining vergoed? Kijk dan hieronder in het overzicht waar je alle vergoedingen en kosten per verzekeraar kunt zien.

Bij de meeste verzekeraar heb je de keuze uit een natura- en restitutiepolis. Het verschil tussen deze twee is dat je bij een naturapolis alleen recht hebt op een volledige vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners.

Kijk dus altijd goed welke zorgverleners onder contract staan bij een bepaalde zorgverzekeraar wanneer je een naturapolis wilt afsluiten. Kies je voor een restitutiepolis? Dan heb je vrije zorgkeuze en krijg je altijd een volledige vergoeding voor zorg vanuit de basisverzekering.

Aevitae

TABEL

Anderzorg

Deze zorgverzekeraar biedt vanuit de aanvullende verzekering geen vergoeding voor vaktherapie

Aon

TABEL

[table “” not found /]

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

widget
Laatst geüpdatet op