Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Vergoeding vaccinaties kosten (2021)

De vergoeding vaccinaties, je denkt er niet direct aan. Echter houden veel Nederlanders ervan om op reis te gaan, het liefst naar exotische verre oorden. Lekker van het eten, het mooie weer, het mooie landschap en de natuur genieten.

Er bestaat een kans dat je ziek wordt in het buitenland. Dit kan bijvoorbeeld van het eten, maar in een groot aantal verre landen kun je ook te maken krijgen met Difterie-Tetanus-Polio (DTP), Hepatitis A of gele koorts.

vaccinaties vergoed

Om jezelf hiertegen te beschermen is het mogelijk om jezelf te vaccineren. Vanuit de basisverzekering worden deze handelingen helaas niet vergoed, maar een groot aantal zorgverzekeraars bieden wel vanuit de aanvullende verzekering een vergoeding vaccinaties. Hieronder vind je een overzicht. Vervolgens kun je de zorgpolis vergelijken die bij je past.

Voorwaarden

Het is goed dat je weet dat wat je zorgverzekeraar wel vergoed en wat niet. Zo worden bijvoorbeeld niet alle soorten vaccinaties vergoed. Een groot aantal verzekeraars kunnen je ook vragen om te voldoen aan bepaalde voorwaarden. Het is goed om daarom altijd de voorwaarden van de aanvullende verzekering te raadplegen of om eerst navraag te doen bij je zorgverzekeraar.

Sowieso goed om regelmatig je zorgverzekering te vergelijken. Maak gebruik van onze vergelijker om uit te zoeken of je huidige zorgverzekering nog wel bij je huidige zorg wensen past.

Kosten reisvaccinaties

Een vaccinaties krijgen is meestal een paar tientjes. Hieronder een korte opsomming van de verschillende vaccinaties en de bijbehorende prijzen.

Soort kostenPrijs
Hepatitis b vaccinatie kosten€43,50
DTP vaccinatie kosten€29,50

Worden de tetanusprik kosten vergoed?

Nee deze zul je zelf moeten betalen. Hetzelfde geldt voor de HPV vaccinatie kosten. Voor de kosten kinkhoestvaccinatie geldt dat dit voor baby’s gratis wordt uitgevoerd, voor volwassen geldt helaas wel een eigen vergoeding. Deze zul je dus vanuit je eigen portemonnee moeten betalen.

Vergoedingentabel voor vaccinaties

Hieronder een overzicht van de verschillende verzekeraars die al dan niet een vergoeding bieden voor vaccinaties vanuit de aanvullende verzekering.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 16/11/2020