Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Ooglaseren vergoeding (2021)

Door je ogen te laseren ben je snel van je lenzen en bril af. Bepaalde oogafwijkingen, zoals cilinderafwijkingen, verziendheid en bijziendheid worden gecorrigeerd met een ooglaserbehandeling. Soms kun je je ogen laseren vergoed krijgen.

Er zijn een aantal zorgverzekeraars die een deel van de ogen laseren vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Vaak zul je ook een gedeelte zelf moeten betalen. Hieronder hebben we het op een rijtje voor je gezet of de zorgverzekeraar een vergoeding ooglaseren biedt vanuit een aanvullende verzekering.

ogen laseren vergoed

Kosten ooglaserbehandeling

De kosten van een ooglaserbehandeling lopen nogal uiteen. De prijs is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de complexiteit van de oogafwijking, de behandelende praktijk en ook de methode van het laseren.

Het is lastig om een exacte prijs op te geven, dit kan pas na onderzoek van je ogen. Maar ter indicatie kun je er vanuit gaan dat de prijzen variëren van €1500 tot €3000 per oog. Zorgverzekeringen vergelijken? Houd dan ook zeker rekening met deze hoge kosten, indien je natuurlijk een ooglaser behandeling wenst.

Wordt ooglaseren vergoed?

Welke zorgverzekering vergoed ooglaseren? Doorgaans vindt er geen ogen laseren vergoeding plaats vanuit vanuit de basisverzekering, tenzij je een medische indicatie hebt gekregen of wanneer je bijvoorbeeld intolerant bent voor contactlenzen.

Gelukkig bieden sommige verzekeraars wel een deelvergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Wel stellen sommige verzekeraars als eis voor een vergoeding ooglaseren dat je naar een door hen gecontracteerde ziekenhuis of kliniek gaat. Wanneer je naar een ander ziekenhuis of kliniek gaat, kan de dekking lager zijn.

Ooglaseren vergoeding zorgverzekering

Een groot aantal zorgverzekeraars bieden een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Hieronder lees je per zorgverzekeraar of er wel of geen ooglaseren vergoeding wordt aangeboden.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 17/11/2020