Selecteer een pagina
Home » Zorgverzekering » Vergoedingen » Verzwaringsdeken

Vergoeding verzwaringsdeken (2021)

Wanneer je regelmatig last hebt van slaapproblemen gaat dat je op den duur ook overdag opbreken. Een verzwaringsdeken kan hiervoor de oplossing bieden. Maar wat is een verzwaringsdeken precies is het vandaag de dag mogelijk om een ‘vergoeding verzwaringsdeken’ te krijgen? Onvoldoende slaap heeft meer impact dan je denkt.

Je voelt je niet alleen moe, maar je bent ook chagrijnig en dit zorgt op de langere termijn gegarandeerd voor fysieke problemen. Slechte slaap is een belangrijke oorzaak van veel lichamelijke klachten.

vergoeding van verzwaringsdeken

Denk bijvoorbeeld aan een verzwakt immuunsysteem en gewichtstoename, dit zijn onder andere gevolgen van weinig of slechte slaap. Er zijn heel wat mogelijkheden om slaapproblemen op te lossen, waaronder een verzwaringsdeken. Hier lees je of een vergoeding verzwaringsdeken in 2020 verkrijgbaar is.

Dit doet een verzwaringsdeken voor je slaap

Een verzwaringsdeken is een van de manieren waarmee je kunt investeren in gezonde slaapgewoonten. Een verzwaringsdeken is een speciaal deken met een extra gewicht: hiermee wordt een therapeutische techniek nagebootst: Deep Pressure Stimulation. Deze stimulatie zorgt voor een ontspanning van het zenuwstelsel door middel van een diepe druk. Dit helpt onder andere bij:

  • Ontspannen van de zenuwen
  • Verminderen van angst
  • Verminderen van stress
  • Creëren van een veilig gevoel
  • Verbeteren van de stemming

Een verzwaringsdeken is niet alleen verkrijgbaar voor volwassenen en weegt meestal tussen de 5 en 15 kilo. Voor kinderen zijn er ook verzwaringsdekens verkrijgbaar: deze zijn meestal lichter. Daarnaast is een groot voordeel van het deken dat er geen bijwerkingen zijn, in tegenstelling tot medicatie, dat meestal wel bijwerkingen heeft.

Is er een vergoeding verzwaringsdeken?

Wanneer je last hebt van slaapproblemen wil je dit deken wellicht eens proberen. Maar dan is het handig om te weten of er een vergoeding verzwaringsdeken is.

Hoewel verzekeraars steeds meer hulpmiddelen met betrekking tot slapen vergoeden, behoort het verzwaringsdeken hier nog niet bij. Dit betekent dat de kosten voor een dergelijk deken voor eigen rekening komen.

Toch kan het een goede investering zijn die op langere termijn loont. Het loont ook om op zoek te gaan naar een goede en betaalbare verzekering. Dit kan door je mogelijkheden hier te vergelijken. Zo weet je zeker dat je een goede zorgverzekering kiest.

Lorem ipsum

Lorem

Lorem ipsum

Lorem

Lorem ipsum

Lorem

Lorem ipsum

[table “” not found /]

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

widget
Laatst geüpdatet op