Selecteer een pagina
Home » Zorgverzekering » Vergoedingen » Haartransplantatie

Haartransplantatie vergoeding (2021)

Wanneer je gebruik wilt maken van een haartransplantatie vergoeding is het belangrijk om te weten wat je mogelijkheden zijn. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden die bepalen of de haartransplantatie vergoed wordt of dat je hiervoor een aanvullende verzekering moet afsluiten bij je verzekeraar.

haartransplantatie vergoeding

Het is daarnaast ook goed om te bekijken wat je mogelijkheden zijn per verzekeraar. Op deze manier kun je niet alleen een goede vergelijking maken, maar ben je ook verzekerd van de beste keus en ontvang je de best mogelijke zorg en weet je alles over je haarimplantatie vergoeding.

Redenen voor een haartransplantatie

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je een haartransplantatie of een haarimplantatie wilt ondergaan. Natuurlijke kaalheid bij mannen is een van de meest bekende redenen waarvoor een haarimplantatie nodig is.

Maar er zijn ook andere redenen waardoor je voor deze oplossing wilt kiezen, zoals:

  • Een ziekte of medische behandeling zoals chemotherapie
  • Een haarziekte
  • Een haaraandoening
  • Tekort aan vitamine
  • Stress
  • Hormonale veranderingen

Hoewel kaalheid veel oorzaken heeft, is het belangrijk om te weten dat haartransplantatie een goede manier is om dit tegen te gaan. Tegenwoordig zijn er veel effectieve behandelmethodes om kaalheid te verminderen en om haargroei te verbeteren en bevorderen.

Haartransplantatie onderdeel van de basisverzekering?

Is een haartransplantatie vergoeding onderdeel van de basisverzekering? Haartransplantatie valt onder plastische chirurgie. In de zorgverzekering wordt er onderscheid gemaakt tussen noodzakelijke en cosmetische plastische chirurgie.

Je krijgt een volledige vergoeding vanuit de basisverzekering voor plastische chirurgie vanwege een medische oorzaak. Hiervoor moet je voldoen aan één van de onderstaande voorwaarden:

  1. De aandoening beperkt je lichamelijk functioneren
  2. Er is sprake van verminking door ziekte, een ongeval of geneeskundige verrichting;
  3. Het is een aangeboren misvorming
  4. Het gaat om een geslachtsoperatie bij aangetoonde transseksualiteit

Haartransplantatie valt niet onder een van de bovenstaande voorwaarden. Dit betekent dat er geen sprake is van een haartransplantatie vergoeding.

Er zijn mogelijkheden dat haartransplantatie wordt vergoed op basis van verminking. Of de verzekeraar hier akkoord mee gaat is per verzekeraar verschillend. De meesten zullen hier niet mee akkoord gaan.

Vergoeding haartransplantatie aanvullende verzekering

Er bestaat geen vergoeding haartransplantatie vanuit een aanvullende verzekering. Toch zijn er speciale aanvullende verzekeringen voor cosmetische chirurgie zonder medische noodzaak. In dit geval kun je een vergoeding van €250- tot €1.500,- euro krijgen.

Wel is het belangrijk om te weten dat een aanvullende verzekering voor haartransplantatie erg duur is. De maandelijkse premie is namelijk een stuk hoger: de vraag is of dit uiteindelijk loont. Alleen een aanvullende verzekering afsluiten voor een haartransplantatie vergoeding gebeurt daarom ook bijna niet.

Sprake van een eigen risico of eigen bijdrage?

Gaat de zorgverzekeraar akkoord en krijg je vergoeding voor de haartransplantatie vanuit de basisverzekering? Dan is er geen sprake van eigen bijdrage. Wel valt deze behandeling onder je eigen risico en moet je tot €385 zelf betalen.

Een zorgverzekeraar zal akkoord kunnen gaan wanneer een arts kan aantonen dat de haartransplantatie een oplossing is voor verminking. Voor een vergoeding voor een haartransplantatie vanuit de aanvullende verzekering moet ook eerst toestemming worden gevraagd aan de zorgverlener.

Waarom het vergelijken van vergoedingen altijd loont

Het is altijd belangrijk om een vergelijking te maken tussen meerdere verzekeraars, zodat je op basis hiervan een goede keuze kunt maken. Ook wanneer je een haartransplantatie wilt laten vergoeden en je van zorgverzekeraar kunt wijzigen is het goed om naar je opties te kijken.

Zo weet je niet alleen waar je aan toe bent, maar kun je ook de best mogelijke zorg krijgen. Vergelijk niet alleen op premie, maar ook op zorgaanbod en de beoordelingen van anderen. Het afsluiten van een goede zorgverzekering wordt op deze manier nog makkelijker.

Wil je weten welke zorgverzekeraars haarimplantatie vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering? Hieronder zie je een overzicht van de zorgverzekeraar en het aanbod:

Aevitae

TABEL

Anderzorg

Deze zorgverzekeraar biedt vanuit de aanvullende verzekering geen vergoeding voor vaktherapie

Aon

TABEL

[table “” not found /]

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

widget
Laatst geüpdatet op