Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Ayurveda vergoeding (2021)

Een aantal zorgverzekeraars bieden een Ayurveda vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Hieronder hebben we per verzekeraar in kaart gebracht wat de Ayurveda vergoeding per verzekeraar in kaart gebracht. Zo wordt het kiezen van je nieuwe zorgverzekeraar nog makkelijker!

ayurveda vergoeding

Wat is Ayurveda?

De letterlijke betekenis van Ayurveda is ‘de wetenschap of kunst van het leven’. De Ayurvedische geneeskunde richt zich op een gezond leven door middel van het behandelen van chronische gezondheidsklachten zoals bijvoorbeeld huidklachten, branden maagzuur, hoofdpijn of langdurige vermoeidheid.

Een Ayurvedische arts streeft ernaar om de gezondheidsklachten te veminderen door gezonde voeding en een goede levensstijl. De Ayurvedische geneeswijze is een officiële wetenschappelijke geneeskunde, zoals geaccrediteerd door de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO).

Soorten Ayurvedische behandelingen

Een Ayurvedische behandeling kan op verschillende manieren worden worden uitgevoerd. Je kunt bijvoorbeeld een reinigingskuur krijgen. Maar het kan ook zijn dat er aan de hand van voedingsadviezen gewerkt wordt. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan bij mensen die lijden aan overgewicht, chronische ziekten, reuma of problemen met de spijsvertering.

Ook kan een Ayurvedische arts soms kiezen om een reinigingskuur in te zetten bij mentale problemen, denk aan stress, burn out of bijvoorbeeld beginnende Alzheimer.

Ten slotte kan een Ayurvedische behandeling ook plaatsvinden in de vorm van Ayurvedische massage. Er wordt dan veelal gebruik gemaakt van specifieke Ayurvedische oliën. Zorgverzekering vergelijk wordt voor deze behandeling sterk aangeraden.

Vergoedingstabellen zorgverzekeraars

Vanuit de zorgverzekeraars kan er een Ayurveda vergoeding worden aangeboden vanuit de aanvullende verzekering. Hieronder een overzicht van de Ayurveda vergoedingen per zorgverzekeraar.  Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor zorgverzekeraar reviews.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 16/11/2020