Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Flapoorcorrectie vergoeding (2021)

Het kan erg vervelend zijn als je last hebt van flaporen. Hiervoor is het wel mogelijk een flapoorcorrectie te ondergaan waarmee je de oren kunt corrigeren. Jou vraag is nu waarschijnlijk: “Wat zijn de flapoorcorrectie kosten en krijg je een flapoorcorrectie vergoeding vanuit de zorgverzekering?” Daar gaan wij jou op deze pagina meer over vertellen.

Laten we eerst beginnen met de oorzaak van flaporen. Dit ontstaat namelijk door een verkeerde aanleg van het kraakbeen in de oren. Hierdoor ontstaat er ook een grotere afstand van het kraakbeen in de oren, waardoor ze naar buiten gaan staan.

flapoorcorrectie vergoeding

Kosten flapoorcorrectie, hoe hoog zijn deze?

De flapoorcorrectie kosten hangen volledig af van de kliniek of het ziekenhuis waar je de correctie laat doen. Wel kunnen wij jou alvast vertellen dat de gemiddelde kosten ongeveer tussen de €2.000,- en de €4.000,- liggen.

Dat is een hoop geld en niet iedereen kan dat bedrag zomaar ophoesten. Helaas worden de kosten voor een flapoorcorrectie niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor is het noodzakelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten.

De vergoedingen verschillende dan wel per verzekeraar en daarom kan het slim zijn om bepaalde zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Neem hiervoor een kijkje in het overzicht onderaan deze pagina waar alle vergoedingen per verzekeraar onder elkaar staan.

Flapoorcorrectie kind vergoeding vanuit een aanvullende verzekering

De meeste aanvullende zorgverzekeringen geven alleen een vergoeding voor een flapoorcorrectie voor kinderen onder de 18 jaar. Denk je dat je kind deze correctie moet ondergaan? Sluit hiervoor dan een aanvullende verzekering af via jouw eigen polis voor de flapoorcorrectie van je kind.

Omdat de vergoeding wordt uitgekeerd vanuit een aanvullende module hoef je geen eigen risico te betalen. Ben je ouder dan 18 jaar en wil je kijken of er een zorgverzekeraar is die een flapoorcorrectie vergoed? Bekijk dan het overzicht op deze pagina en zie welke verzekeraars een vergoeding bieden en tot welke leeftijd.

Vergoeding flapoorcorrectie voor volwassenen vanuit een aanvullende verzekering

Ben je 18 jaar of ouder? Dan is het vaak erg lastig om een aanvullende verzekering te vinden die een flapoorcorrectie vergoed. Dit komt omdat de meeste aanvullende verzekeringen alleen een vergoeding geven voor kinderen onder de 18 jaar. Bij volwassenen wordt er namelijk vaak om een gezondheidsverklaring gevraagd.

Daarnaast kunnen de kosten voor de flapoorcorrectie van een volwassene veel hoger zijn dan die voor een kind. Om niet teveel geld uit te geven is het raadzaam om het overzicht op deze pagina te raadplegen. Hier zie je namelijk direct tot welke leeftijd de aanvullende verzekering geldt en hoe hoog de vergoedingen zijn.

Zorgverzekeraars vergelijken

Je ontvangt bij geen enkele zorgverzekeraar een flapoorcorrectie vergoeding vanuit de basisverzekering. Hiervoor is het van belang om een aanvullende verzekering af te sluiten om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Daarnaast gelden de meeste vergoedingen alleen voor kinderen onder de 18 jaar.

Ben je 18 jaar of ouder? Dan wordt het lastig om hier een aanvullende verzekering voor te vinden. Daarom hebben wij hieronder een overzicht gemaakt van de aanvullende dekkingen van verschillende verzekeraars.

Hier zie je namelijk gelijk hoe hoog de vergoedingen zijn en tot welke leeftijd de vergoeding geldt. Hierdoor bespaar je niet alleen een hoop tijd, maar ook een hoop geld op de zorgkosten.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 17/11/2020