Selecteer een pagina
Home » Zorgverzekering » Vergoedingen » Buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie vergoeding (2021)

 Een buikwandcorrectie is een operatie die wordt gedaan om overtollige huid uit de buik weg te snijden. Dit is een ingreep die je kunt doen nadat je veel bent afgevallen en last hebt van het overtollige vel.

Nu is alleen de vraag: “Ontvang je een buikwandcorrectie vergoeding vanuit de basisverzekering?” Daar gaan wij jou op deze pagina meer over vertellen. 

buikwandcorrectie vergoeding

Zo wordt er in sommige gevallen een vergoeding gegeven vanuit de basisverzekering, maar kan het ook zo zijn dat je hier een aanvullende dekking voor moet afsluiten. Bovendien zie je in het overzicht aan deze pagina direct wat de kosten en vergoedingen zijn per verzekeraar.

Wanneer kom je in aanmerking voor een vergoeding voor buikwandcorrectie?

Zorgverzekeraars stellen een aantal verschillende voorwaarden op om in aanmerking te komen voor een buikwandcorrectie vergoeding. Hieronder hebben wij deze voorwaarden alvast voor jou onder elkaar gezet, zodat je precies ziet waar je aan moet voldoen:

  • Er is sprake van een medische noodzaak;
  • Er is sprake van functiebeperkingen, zoals smetten in huidplooien en bewegingsbeperkingen;
  • Er is sprake van verminking door bijvoorbeeld brandwonden;
  • Je hebt een jaar lang een stabiel gewicht met een BMI van maximaal 30;
  • Je hebt een stabiel gewicht met een BMI van 35 nadat je een operatie bent ondergaan voor gewichtsverlies;
  • Je hebt toestemming gekregen van de zorgverzekeraar.

Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan heb je recht op een vergoeding voor de buikwandcorrectie. Kijk voor alle vergoedingen per verzekeraar in het overzicht onderaan deze pagina.

Vergoeding buikwandcorrectie vanuit de basisverzekering

Voldoe je aan de voorwaarden die worden opgesteld door de verzekeraar? Dan wordt de buikwandcorrectie vergoeding gedekt vanuit de basisverzekering. Hierdoor is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte van de vergoeding en het eigen risico.

De hoogte van de vergoeding hangt namelijk af van de zorgverlener waar jij jezelf laat behandelen. Daarnaast betaal je voor zorg vanuit de basisverzekering een eigen risico.

Het eigen risico voor zorg in 2020 is vastgesteld op €385,-. Mocht je dit nog niet hebben opgemaakt? Dan moet je dit zelf betalen aan de behandeling. De rest van de kosten worden dan vergoed door de zorgverzekeraar.

Vergoeding buikwandcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Kom je niet in aanmerking voor een buikwandcorrectie vergoeding vanuit de basisverzekering? Dan kan het in sommige gevallen verstandig zijn om hier een aanvullende dekking voor af te sluiten. Let hierbij wel goed op de kosten en de vergoedingen van een verzekeraar.

Meestal wordt er pas een vergoeding gegeven voor een buikwandcorrectie bij een dure aanvullende verzekering. Weeg de premie en de vergoedingen daarom zorgvuldig met elkaar af.

Om jou hierbij te helpen hebben wij onderaan deze pagina alvast een overzicht gemaakt met de vergoedingen en kosten per verzekeraar. Hierdoor zie je direct of er een verzekeraar bij zit die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

Wat kost een buikwandcorrectie?

De buikwandcorrectie kosten kunnen al gauw oplopen tot in de duizenden euro’s. Zo liggen de gemiddelde kosten voor een buikwandcorrectie tussen de €3.000,- en de €7.500,-. Hierdoor is het fijn als je in aanmerking komt voor een buikwandcorrectie vergoeding, omdat de buikwandcorrectie kosten erg hoog liggen.

Kom je niet in aanmerking? Dan kan het slim zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten die deze kosten wel dekt. Onderaan deze pagina zie je in een overzicht wat de vergoedingen en kosten zijn van aanvullende verzekeringen per verzekeraar.

Welke zorgverzekering vergoed buikwandcorrectie?

Wil jij weten of je recht hebt op een vergoeding voor een buikwandcorrectie na gastric bypass? Dan is het slim om de voorwaarden voor een buikwandcorrectie door te lezen. Het kan namelijk zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de basisverzekering. Zodra je niet in aanmerking komt kun je een aanvullende verzekering afsluiten om de kosten van een buikwandcorrectie te dekken.

Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij hieronder alvast een overzicht gemaakt van de kosten en vergoedingen per verzekeraar. Hierdoor beschik je direct over alle benodigde informatie om een weloverwogen keuze te maken voor een zorgverzekeraar. Daarnaast weet je zeker dat je nooit teveel premie hoeft te betalen voor een lage vergoeding of onnodige dekkingen.

Aevitae

TABEL

Anderzorg

Deze zorgverzekeraar biedt vanuit de aanvullende verzekering geen vergoeding voor vaktherapie

Aon

TABEL

[table “” not found /]

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

widget
Laatst geüpdatet op