Selecteer een pagina
Home » Zorgverzekering » Vergoedingen » Kaakchirurg

Vergoeding kaakchirurg (2021)

In de meeste gevallen bezoek je eens of tweemaal per jaar de tandarts. Maar het kan voorkomen dat je een bezoek moet brengen aan de kaakchirurg. Een kaakchirurg houdt zich bezig met afwijkingen in en rondom de mond. Onder andere voor het trekken van een verstandskies ga je meestal naar de kaakchirurg.

kaakchirurg vergoeding

Maar hoe zit dat met de kosten voor een dergelijke behandeling en wat is de kaakchirurg vergoeding? Het is goed om te weten bij welke zorgverzekering je terecht kunt voor een vergoeding en wat de voorwaarden zijn. Hier lees je alles over de vergoeding kaakchirurg basisverzekering en kun je verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken.

Vergoeding kaakchirurg: dit zijn de voorwaarden

De kaakchirurg wordt vergoed door de basisverzekering. Er zijn een aantal regels opgesteld met betrekking tot de kaakchirurg vergoeding vanuit de basisverzekering. Zo zijn er een aantal zaken die standaard wel worden vergoed, maar ook een aantal zaken die niet worden vergoed vanuit de basisverzekering.

De behandelingen die wel worden vergoed zijn:

  1. Röntgenonderzoek
  2. Wanneer je onder narcose moet, voor bijvoorbeeld het trekken van (verstands)kiezen.
  3. Noodzakelijk ziekenhuisverblijf

Behandelingen die niet worden vergoed zijn:

  1. Parodontale behandelingen zoals het verwijderen van tandplak of tandsteen
  2. Niet gecompliceerde behandelingen die de tandarts zelf ook uit kan voeren
  3. Het aanbrengen van tandheelkundig implantaat. Er is dus geen sprake van vergoeding implantaat kaakchirurg.

Toestemming zorgverzekeraar en aanvullende verzekering voor kaakchirurgie

Er zijn ook een aantal behandelingen waarvoor je eerst toestemming van de zorgverzekeraar moet hebben voordat je een vergoeding krijgt. Onder andere:

  • Plastische kaakchirurgie
  • Extracties onder narcose
  • Osteotomie (kaakstandcorrectie)
  • Kinplastiek

Daarnaast hanteren verzekeraars verschillende regels voor de kaakchirurg vergoeding. Het is dan ook handig om verschillende verzekeringen te vergelijken voordat je een keuze maakt. Dit kun je gemakkelijk doen op deze pagina.

Vergoedingen per zorgverzekeraar

Wanneer je gebruik wilt maken van een behandeling bij de kaakchirurg is het dus aan te raden om eerst goed onderzoek te doen naar de polisvoorwaarden van een verzekeraar.

Wil je een aanvullende verzekering voor kaakchirurgie? Vergelijk dan ook eerst je mogelijkheden voordat je een keuze maakt.

Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden voor een aanvullende verzekering voor kaakchirurgie bij de verschillende zorgverzekeraars in Nederland:

Aevitae

TABEL

Anderzorg

Deze zorgverzekeraar biedt vanuit de aanvullende verzekering geen vergoeding voor vaktherapie

Aon

TABEL

[table “” not found /]

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

widget
Laatst geüpdatet op