Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Sterilisatie vergoeding (2021)

Wanneer je als man of vrouw ervoor kiest om te steriliseren, dan kun je bij sommige zorgverzekeraars een vergoeding sterilisatie krijgen vanuit de zorgverzekering aanvullend. Dit geldt niet voor elke zorgverzekeraar. Hieronder tref je een overzicht van de verschillende zorgverzekeraars en de vergoedingen voor sterilisatie vanuit de aanvullende verzekering.

sterilisatie vergoeding

Hoe gaat sterilisatie in zijn werking?

Het principe is dat om de bronnen van bevruchten te dichten, zodat je ondanks gemeenschap, geen eindresultaat meer hebt. De procedure bij de man is het eenvoudigst, bij hem worden slechts de zaadleiders geknipt om vervolgens aan beide uiteinden vastgebonden te worden.

Eigenlijk te vergelijken met wanneer je een waterleiding uit gebruik wil halen, ook dan koppel je de twee stukken af. Na de ingreep (vasectomie) krijg je een zaadonderzoek om het resultaat waar te nemen. Tijdens zorgverzekering vergelijken 2020 zochten steeds meer mensen naar de dekking van deze behandeling.

Wat kost een sterilisatie?

De kosten sterilisatie man zijn veel lager dan de kosten sterilisatie vrouw. De kosten sterilisatie voor een man zijn €350,00 à €450,00 euro. Goed te weten is dat er geen sterilisatie man vergoeding plaatsvindt vanuit de basisverzekering. De kosten sterilisatie voor een vrouw liggen tussen de de €1.250,00 – €2.000,00.

Deze grote spreiding wordt veroorzaakt omdat de behandeling bij een vrouw uitgebreider is dan bij een man. Een vrouw moet onder algehele narcose, terwijl het bij een man in principe met lokale verdoving kan. Het voordeel van sterilisatie is dat het een betrouwbaarheid van 99,9% heeft. Er vindt ook geen vergoeding sterilisatie vrouw plaats vanuit de basisverzekering 2020.

Het is dus handig om aanvullend verzekerd te zijn, dit voorkomt verrassingen achteraf. Er zijn een hele boel aanvullende verzekeringen waar jij uit kan kiezen, maar met onze tool kan jij het beste pakket vinden wat op jouw behoeftes aansluit.

Vergoedingen per zorgverzekeraar

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende zorgaanbieders en of ze al dan niet een vergoeding geven vanuit de aanvullende verzekering voor sterilisatie.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 17/11/2020