Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Counseling vergoeding (2021)

Heb je bepaalde problemen in privé of zakelijke sfeer? Of zit je met bepaalde vraagstukken over je leven of relaties? Wist je dat je hiervoor in gesprek kunt gaan met een counselor?

counseling vergoeding

En het goede nieuws is dat veel zorgverzekeraars een counseling vergoeding aanbieden vanuit de aanvullende verzekering. Hieronder tref je een overzicht van de verzekeraars en de vergoedingen inclusief handige informatie bij het kiezen van de juiste counseling vergoeding. Kies na het lezen voor zorgverzekeringen vergelijken en ga ervan door met de scherpste premie in 2021.

Wat is counseling?

Counseling is een type hulpverlening die gericht is op het emotioneel in balans brengen van een cliënt of relatie. Een counselor werkt oplossingsgericht, pragmatisch en resultaatgericht, zodat je snel antwoorden krijgt of bepaalde inzichten ontwikkeld over hoe je met bepaalde zaken om kunt gaan. Het is eventueel ook mogelijk om te kiezen voor relatietherapie.

De counselor kijkt samen met je naar de gedachten, gevoelens en gedrag, maar richt zich ook op de onderliggende problemen.

Voorwaarden en de counseling vergoeding per zorgverzekeraar

De meeste zorgverzekeraars bieden een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering voor dit type hulpverlening. Hieronder vind je een overzicht.

Goed om te weten is dat een counselor vaak aan bepaalde voorwaarden moet voldoen om in aanmerking te komen voor een counseling vergoeding vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. Dit verschilt per zorgverzekeraar. Het is goed om hier bij je zorgverzekeraar navraag over te doen.

Hieronder vind je een overzicht van de geldende vergoedingen voor counseling per zorgverzekeraar. Kijk snel bij welke zorgverzekeraar jij dit jaar terecht kunt!

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 17/11/2020