Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Pedicure vergoeding (2021)

Een pedicure kent iedereen als een manier om de voeten te onderhouden en mooi te houden. Toch kun je ook voor bepaalde voetklachten voor een pedicure als behandeling kiezen. Wanneer je diabetes of artritis hebt kun je jouw klachten laten behandelen met een medische pedicure.

Een slechte doorbloeding, gevoelloosheid of weinig beweeglijkheid in de gewrichten zijn klachten aan de voeten die vaak voorkomen. Een pedicure zorgt ervoor dat de druk afneemt. In welke gevallen kun je gebruik maken van een pedicure vergoeding en wat zijn hiervoor de regels bij de verzekeraars? Je leest het hier.

pedicure vergoeding

Vergoeding pedicure: wanneer wordt het vergoed?

De pedicure wordt alleen vergoed vanuit de basisverzekering wanneer de voetzorg echt nodig heeft, dus wanneer er klachten zijn. Afhankelijk van het zorgprofiel heb je als patiënt recht op bepaalde behandelingen door de podotherapeut. Hoe hoger het zorgprofiel, hoe meer voetzorg er noodzakelijk is.

Bij zorgprofiel 1 zijn er dekkingsmogelijkheden uit de aanvullende verzekering en vanaf zorgprofiel 2 zijn er vergoedingen mogelijk vanuit de basisverzekering. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden voor voetzorg bij ieder zorgprofiel:

Zorgprofiel:Behandelingen/onderzoeken:
Zorgprofiel 1, 2, 3 en 4- Jaarlijks voetonderzoek door middel van een pedicure
- Onderzoek uitgevoerd door een podotherapeut
Zorgprofiel 2, 3 en 4- Controles
- Voetzorg en behandeling om ontstaan van huidzweren te voorkomen
Zorgprofiel 3 en 4- Podotherapie

Medische pedicure vergoeding

Je hebt dus recht op een pedicure vergoeding wanneer je medische klachten hebt en deze ook aantoonbaar zijn. Je gaat in dit geval gebruik maken van medische pedicure behandelingen. Een pedicure weet alles over voeten en houdt zich bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van aandoeningen aan de huid en nagel van de voet.

Een medische pedicure kan specialistische behandelingen aan de voet uitvoeren. Het gaat hier vooral om behandelingen waarbij er een verhoogd risico op complicaties aanwezig is. Onder andere reuma, diabetes, kanker en andere ziektes kunnen een oorzaak zijn. Een medische pedicure verhelpt niet alleen het probleem, maar zorgt ook voor de nodige preventie.

De mogelijkheden met een aanvullende verzekering

Behandeling door een medische pedicure is dus alleen mogelijk wanneer je diabetes hebt en voetzorg noodzakelijk is. Heb je andere klachten aan de voet die niet diabetes-gerelateerd zijn? Dan bestaan er wel aanvullende verzekeringen.

  • Onder andere wanneer je last hebt van voetklachten door een medische oorzaak als een dwarslaesie, MS, Parkinson of reuma kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Er zijn diverse zorgverzekeraars die een aanvullende verzekering aanbieden waarmee de medische pedicure gedekt is.

Hoeveel er vergoed wordt verschilt per verzekeraar. De ene verzekeraar vergoed 100% van de behandelingen en de ander vergoed 75% van de behandelingen. Hier kun je verschillende verzekeraars vergelijken op de aanvullende verzekeringen.

Wat kost een (medische) pedicure?

Een behandeling voor de voet door een pedicure kost gemiddeld 25 euro. Wanneer je een vergoeding krijgt van 75 tot 300 euro per jaar, betekent dit dat je 2 tot 15 behandelingen kunt bekostigen. Verschillen tussen verzekeraars zijn groot.

Bedenk dus van tevoren goed hoeveel behandelingen je nodig denkt te hebben. Bereken ook hoe hoog de vergoeding moet zijn en vergelijk diverse verzekeraars hierop. Zo sluit je de best mogelijke aanvullende verzekering af voor je behandelingen bij de pedicure.

Vergelijk hier zorgverzekeraars op de vergoeding voor medische pedicure

Vergelijken van zorgverzekeringen loont altijd, vooral om dat je op deze manier niet alleen de zorg krijgt die je nodig hebt, maar vaak ook minder geld betaalt. Het aanbod van verzekeraars is groot en dus is het goed om te weten wat alle mogelijkheden zijn. En omdat de mogelijkheden per verzekeraar zoveel verschillen, heeft het zeker zin om te vergelijken.

Hier kun je al je opties vergelijken op basis van premie, zorgaanbod en beoordelingen van anderen. Dit zorgt ervoor dat je de beste aanvullende zorgverzekering uitkiest en je een goede pedicure vergoeding krijgt. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn per verzekeraar? Hieronder vind je een overzicht van de opties van iedere verzekeraar in Nederland. Zo wordt het nog makkelijker om een keuze te maken:

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 17/11/2020