Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Holistisch energetische therapie vergoeding (2021)

Een aantal zorgverzekeraars bieden een holistische energetische therapie vergoeding aan vanuit de aanvullende zorgverzekering. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende zorgverzekeraars en de vergoedingen die ze geven.

holistisch energetische therapie vergoeding

Wat is energetische therapie?

De holistische energie therapie gaat uit van het feit dat er een interactie is tussen lichaam en geest. Vaak ontstaan lichamelijke klachten doordat de geest in disbalans is. Omgekeerd geldt hetzelfde, geestelijke klachten kunnen gekoppeld zijn doordat het lichaam in disbalans is.

Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je tijdens een behandeling merkt dat je knieën op slot en dat je ontdekt dat er ergens diep van binnen nog een angst hebt zitten om vooruit te komen in het leven.

Of je hebt steeds last van een pijnlijke onderrug wat een uiting kan zijn dat je het moeilijk vindt om hulp aan anderen te vragen. Tijdens een behandeling leer je echt contact te maken met je gevoelens en leer je beter te luisteren naar de signalen van je lichaam. Zo ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen tijdens de zorgpolis vergelijken rekening houden met deze therapie.

De holistisch energetische therapie bevordert het zelf herstellend lichamelijk vermogen en helpt je meer inzichten te geven zodat je kunt helen en weer in balans kunt komen. Deze vorm van therapie heeft veel raakvlakken met mindfullness, haptonomie, acupunctuur en psychotherapie.

Wat is een energetisch therapeut?

Een holistisch energetisch therapeut is iemand die als een soort van menselijke voltmeter kan fungeren. Hij of zij kan de energetische balans bij iemand “meten” en van daaruit oplossen. Om een holistisch therapeut te worden is het belangrijk om een opleiding tot holistisch therapeut te volgen.

Om de kwaliteit te garanderen is het belangrijk dat je toetreedt tot Het Verbond Van Energetisch Therapeuten. Aangesloten zijn bij dit verbond is vaak een vereiste om een vergoeding te krijgen van je zorgverzekering. 

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 17/11/2020