Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Camouflagetherapie vergoeding (2021)

Een camouflagetherapie wordt toegepast om bepaalde aandoeningen te camoufleren. Bijvoorbeeld om een wijnvlek te camoufleren maar ook voor het wegwerken van pigmentvlekken, pigmentstoornissen, sproetjes of haarvaatjes. Maar het kan ook worden toegepast bij littekens, acne of als je geen foundation kunt of wilt gebruiken.

camouflage therapie vergoeding

Het verschilt per zorgverzekeraar of een camouflage therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. We hebben een overzicht voor je gemaakt van de vergoedingen per zorgverzekeraar voor camouflagetherapie. Zo krijg je een beter beeld krijgt van welke aanbieders dit vergoeden. Meer lezen over de zorgverzekering zelf? Druk snel op de link.

Vergoeding camouflage therapie

Vanuit de basis zorgverzekering wordt de camouflage therapie niet vergoed. Wel bieden verschillende zorgverzekeraar een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

Om in aanmerking te komen voor de vergoeding zijn er een aantal voorwaarden vastgesteld die kunnen gelden voor een geldende dekking:

  • Vaak is een doorverwijzing van een huisarts of specialist vereist.
  • De behandelingen moeten wordt uitgevoerd door een BIG-erkende huidtherapeut.
  • De huidtherapeut is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.
  • De therapeut moet geregistreerd zijn in het Kwaliteitsregister Paramedici
  • Hij/zij moet gespecialiseerde ANBOS-schoonheidsspecialist zijn.

Het kan zijn dat je zorgverzekeraar ook nog een aantal aanvullende voorwaarden hebben. Maak gebruik van onze vergelijker op deze pagina om te zien wat de vergoedingen zijn per zorgverzekeraar.

Camouflagetherapie vergoeding in de aanvullende verzekering (2020)

In de meeste gevallen hoef je geen eigen bijdrage of eigen risico te betalen vanuit de aanvullende verzekering. Veel zorgverzekeraars geven een pigmentvlekken verwijderen vergoeding of xanthelasma verwijderen vergoeding en ook wordt vaak een couperose behandeling vergoed.

Soms volledig, soms gedeeltelijk. Hiervoor dien je wel een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Om dit voor je overzichtelijk te maken hebben we hieronder alle vergoedingen per verzekeraar in kaart gebracht. Zo wordt het kiezen van je nieuwe zorgverzekeraar nog makkelijker!

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 17/11/2020