Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Psychomotorische therapie vergoeding

Kinderen kunnen weleens tegen problemen aanlopen en om deze problemen het hoofd te bieden, kunnen ouders en/of verzorgers hun kind psychomotorische kindertherapie bieden, ook wel PMT therapie kind genoemd. Dit is een laagdrempelige manier van hulpverlening, wat het belang van het kind waarborgt.

psychomotorische therapie vergoeding

Het is geschikt voor zowel kinderen met een diagnose in bijvoorbeeld het autistisch spectrum, AD(H), ODD en velen andere sociaal-emotionele problematieken. Maar het is ook geschikt voor kinderen en jongeren zonder “label”. PMT therapie kind is individueel gericht en behandelt de kern van het probleem.

Wat is psychomotorische therapie kind?

Psychomotorische therapie is een individuele therapievorm gericht om kinderen en jongeren te ondersteunen, vaardigheden en skills aan te leren. Zodat ze positieve ervaringen in hun automatische piloot kunnen implementeren. Het bestaat uit een scala van werkwijzen.

Door het individuele aspect is het hartstikke makkelijk om te differentiëren in de benadering door de therapeut. Ieder kind is namelijk anders en elk onderliggend probleem is anders. PMT bestaat uit een instrumentarium van bewegingsoefeningen, fantasiespelletjes, taalspelletjes die erg op het kind toegespitst zijn.

PMT is vooral geschikt voor kinderen tot 12-jaar. Psychomotorische kindertherapie is bij uitstek geschikt voor kinderen die:

  • Snel boos worden;
  • Zich moeilijk kunnen concentreren;
  • Druk gedrag vertonen of juist terugtrokken zijn;
  • Last hebben van (faal)angst;
  • Hoog gevoelig of zeer emotioneel ingesteld zijn.

Psychomotorische therapie vergoedingen

In eerste instantie gaat het in dit geval om een doelgroep die onder de 18-jaar oud is en kinderen hoeven dus geen verzekering af te sluiten. Zij zijn automatisch meeverzekerd met de ouders. Het kan zijn dat je voor je kind vanuit het PGB (Persoonsgebonden Budget) een “rugzakje” aan kan vragen, want vanaf 1 januari 2015 is namelijk de jeugdwet in werking getreden.

Deze wet is in het kort dat de gemeente verantwoordelijk is voor de zorg aan jeugdigen, praat dus met het zorgloket in jouw gemeente. Mocht de gemeente niks voor je betekenen, dan kun je altijd gebruikmaken van onze zorgverzekering vergelijker en een scherpe deal op de kop tikken.

PMT vergoedingsoverzicht per zorgverzekeraar

Benieuwd naar de vergoedingen van psychomotorische therapie van de verschillende zorgverzekeraars in Nederland? Hieronder hebben we alle vergoedingen voor PMT overzichtelijk op een rij gezet. Zo weet je precies bij welke aanbieder je dit jaar terecht kunt voor de beste psychomotorische kindertherapie vergoedingen.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 17/11/2020