Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Mesologie vergoeding (2021)

Een indrukwekkende manier van genezen. Mesologie is een concept wat eigenlijk op het snijvlak van alle andere geneeskundige concepten opereert. Het uitgangspunt bij deze geneesvorm om de reguliere geneeskunde te integreren of aan te vullen met bijvoorbeeld Indische, Chinese geneeskunde of Orthomoleculaire geneeskunde.

mesologie vergoeding

De combinaties die hierbij gemaakt kunnen worden zijn bijna eindeloos. Er zijn een groot aantal zorgverzekeraars die een mesologie vergoeding bieden vanuit de aanvullende zorg verzekering. Wie dit zijn en wat het bedrag is lees je in dit artikel.

Wat is mesologie?

Mesologie is tak binnen de geneeskunde wat zich erop richt om de balans in een lichaam te herstellen. Er worden verschillende therapieën met elkaar gecombineerd en dit maakt dat allerlei vormen synergetisch in elkaar opgaan.

Het idee bij een deze behandeling is niet dat de medicijnen het werk doen, maar dat de genezing van binnenuit komt.

Wat is een mesoloog?

Een mesoloog is iemand die het mesologie vak beheerst. Een mesoloog heeft een HBO opleiding van 6-jaar gevolgd aan de Academie voor Mesologie, ook heeft hij een BIG-Registratie. Een mesoloog kan allerlei soorten klachten behandelen, van rugpijn tot aan buikpijn.

Ook werkt hij erg holistisch. In de meeste gevallen wordt er ook een combinatie gemaakt van fytotherapie en orthomoleculaire geneeskunde. In het geval van een acuut probleem, denk dan aan een blindedarmontsteking of iets dergelijks, word je doorverwezen naar je arts.

Mesologie Vergoeding 2019 en 2020

Veel zorgverzekeraars vergoeden mesologie. Wanneer je voor deze vergoeding in aanmerking wilt komen, dan is het handig om een aanvullend pakket te hebben. Let bij het kiezen van een aanvullend niet alleen op de prijs, maar ook op wat je ervoor terugkrijgt. Onze vergelijkingstool kan je daar bij helpen!

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 17/11/2020