Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Chinese geneeskunde vergoeding

Zoals bij vele andere alternatieve geneeswijzen is het doel van deze geneeswijze om de mens weer in balans te brengen. Chinese geneeswijzen kunnen bij veel lichamelijke en geestelijke klachten effectief worden toegepast. De Chinese geneeswijze is een eeuwenoude geneeskunde, misschien wel één van de oudste ter wereld. Direct je persoonlijke zorg vergelijken is natuurlijk ook mogelijk.

chinese geneeskunde vergoeding

De natuur en haar natuurlijke processen spelen een belangrijke rol in dit type geneeswijze. De Chinese geneeswijze maakt gebruik van verschillende technieken en iedere behandelaar heeft vaak zijn eigen unieke specialiteit. In dit artikel lees je over de Chinese geneeskunde vergoeding vanuit de verschillende zorgverzekeraars.

Chinese geneeswijzen vergoedingen voorwaarden

Tegenwoordig bieden veel zorgverzekeraars een Chinese geneeswijze vergoeding aan vanuit de aanvullende verzekering. Hieronder vind je een overzicht. Goed om te weten is dat om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering dient de behandelaar aangesloten te zijn bij een erkend Chinese geneeswijze beroepsvereniging.

De meeste zorgverzekeraars zijn strikt met hun eisen, deze zijn veelal gericht op het toetsen van de kwaliteit van de beoefenaars van de Chinese geneeswijzen.

Gelukkig hoeven ze dat niet zelf te doen, maar kunnen ze vertrouwen op het toezicht en de expertise van de verschillende Chinese beroepsverenigingen.

In Nederland zijn dit:

  • De Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde Zhong (NVTCG)
  • De Nederlandse Beroepsvereniging voor Chinese Geneeswijzen Yi (NBCG).

Vaak stellen de zorgverzekeraars als eis bij een vergoeding dat de behandelaar is erkend door een van de twee bovengenoemde beroepsverenigingen.  

Uitzonderingen

Soms kan er ook een vergoeding plaatsvinden vanuit de stichting Complementair Aanvullende Therapeuten. Zij worden erkend door een aantal verzekeraars. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is bij hen. Soms kan de vergoeding bijvoorbeeld ook geschieden via een beroepsvereniging voor acupunctuur.

Vergoedingen overzicht voor Chinese geneeskunde per zorgverzekeraar

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende zorgverzekeraars en zie je wie wel of niet een Chinese geneeskunde vergoeding verleend. Kijk goed, de afgelopen jaren hebben verschillende zorgverzekeraars deze behandelingen uit haar pakketten gehaald.

Wellicht is deze situatie dit jaar ook aan de hand bij je huidige zorgverzekeraar. Het is dan ook aan te raden om de Chinese geneeskunde vergoeding te vergelijken met alternatieve verzekeraars.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 17/11/2020