Selecteer een pagina

Aegon Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten in 2023? | Lees jezelf in & ben goed voorbereid!

jun 4, 2020 | 0 Reacties

Gebeurt het jou, je kinderen of je partner ook wel is, dat zij per ongeluk schade maken bij een ander? Je bent zeker niet de enige! Het kan iedereen een keer overkomen dat zij, bijvoorbeeld, per ongeluk tegen een auto aan fietsen.

Op dit moment is het erg prettig om een Aegon aansprakelijkheidsverzekering te hebben, de schadekosten die vergoed moeten worden kunnen namelijk erg hoog oplopen.

Dit type polis beschermt jou en je gezin tegen al dit soort risico’s en de financiële gevolgen die hierbij komen kijken. Bij Aegon aansprakelijkheidsverzekeringen kun je kiezen uit twee verzekeringsbedragen: €1.250.000,- of €2.500.000,-. Mochten de kosten hoger zijn dan het verzekerde bedrag? Dan moet je deze extra kosten zelf betalen. Wij geven in dit artikel meer informatie met betrekking tot de aansprakelijkheidsverzekering van Aegon.

Is de aansprakelijkheidsverzekering van Aegon iets voor mij en wat wordt er verzekerd?

Een aansprakelijkheidsverzekering komt goed van pas in de volgende situaties:

 • Wanneer je per ongeluk olie knoeit op de nieuwe bank van een vriend;
 • Je kind fietst per ongeluk tegen de auto van de buurman aan;
 • Je hond valt een andere hond aan terwijl deze vast zit aan een riem.

In de bovenstaande gevallen zal de schade vergoed moeten worden aan de persoon waarbij de schade gemaakt is. Zoals je wellicht al weet kan een nieuwe bank erg duur zijn, evenals het laten uitdeuken van een auto. In deze gevallen is het niet prettig als je al de kosten zelf moet vergoeden, een Aegon aansprakelijkheidsverzekering komt dan goed van pas.

Wie worden er allemaal meeverzekerd bij een aansprakelijkheidsverzekering van Aegon?

 • Uitwonende studerende kinderen;
 • Huisdieren;
 • Juridische bijstand in het geval dat je aansprakelijk wordt gesteld door een ander.

Je bent dus in de meeste gevallen altijd verzekerd. Zelfs je uitwonende studerende kinderen vallen nog onder de dekking, zorgen maken over stommiteiten van studerende kinderen is dus niet nodig.

Wat zijn de voor- en nadelen van een Aegon aansprakelijkheidsverzekering?

Zoals bij alle soorten van verzekeren zijn er ook bij deze polis verschillende voor- en nadelen. Wij hebben deze voor- en nadelen voor jou op een rijtje gezet, zo kan je misschien beter een keuze maken of een aansprakelijkheidsverzekering van deze aanbieder iets voor jou is. De voor- en nadelen van de Aegon aansprakelijkheidsverzekering zijn:

Voordelen:

 • Wereldwijde dekking: als je bij Aegon een aansprakelijkheidsverzekering afsluit ben je verzekerd van wereldwijde dekking.
 • Geen eigen risico: je hebt bij Aegon standaard geen eigen risico, je kunt er echter wel voor kiezen om zelf het eigen risico te verhogen voor een maandelijkse premiedaling.

Nadelen:

 • Schade door motorvoertuig wordt niet vergoedt: schade door of met een motorvoertuig worden niet vergoedt, deze vallen buiten de dekking.
 • Beperking van dekking in de VS en Canada: in de VS en Canada ben je standaard verzekerd voor een maximaal bedrag van €1.250.000,-.
 • Beperking dekking bij vriendendiensten: de schade die per ongeluk gemaakt wordt bij het helpen van een ander, denk bijvoorbeeld aan een verbouwing of verhuizing, worden tot maximaal €12.500,- vergoedt.

Maak dus een goede afweging tussen de voor- en nadelen van een Aegon aansprakelijkheidsverzekering voordat je ervoor kiest om deze af te sluiten. Het is natuurlijk ook verstandig om na te gaan of je vaker per ongeluk schade maakt bij een ander en of je deze schade altijd zelf kunt bekostigen, het is namelijk nogal een verschil om maandelijks een premie te betalen in plaats van het direct moeten vergoeden van een schadeclaim.

Meer lezen over aanbieder Aegon? Bekijk dan nu de Aegon review om meer informatie te lezen.

In de meeste gevallen is een aansprakelijkheidsverzekering een keuze van veiligheid op het gebied van financiën, niet iedereen kan namelijk een hoge schadeclaim in één keer betalen. Wil jij ook veilig zijn op het gebied van financiën met betrekking tot het maken van schade? Dan is het waarschijnlijk verstandig om een Aegon aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, wacht dan ook niet langer en vergelijk het aanbod!

Aegon aansprakelijkheidsverzekering vergelijken in 2023!

Laatst geupdatet op 12/06/2020