Selecteer een pagina

Aegon rechtsbijstand vergelijken in 2022? | Lees hier alle informatie van A-Z!

jun 7, 2020 | 0 Reacties

Met de Aegon rechtsbijstandverzekering ben je gedekt voor de kosten van juridische bijstand mocht dit nodig zijn.

Veel mensen gaan er op voorhand van uit dat een rechtsbijstandverzekering niet echt nodig is omdat zij nooit iets verkeerds doen, het is echter niet zo dat het altijd jouw schuld hoeft te zijn.

Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van onenigheid over de aansprakelijkheid, schade of problemen bij aanschaf van een product.

Op zo’n moment is het erg prettig als je een rechtsbijstandverzekering hebt, zo kan je onnodig hoge kosten vermijden en heb je altijd de mogelijkheid om juridisch advies aan te vragen, ook als er geen sprake is van onenigheid.

In dit artikel geven wij meer informatie met betrekking tot de mogelijkheden van de Aegon rechtsbijstandverzekering.

Waarom kiezen voor een rechtsbijstandverzekering van Aegon?

Zoals eerder benoemd kan een rechtsbijstandverzekering juridisch goed van pas komen.

Op het moment dat je kiest voor een basis Aegon rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische bijstand in het geval dat het nodig is.

Zoals gewoonlijk zal deze basisdekking niet in alle situaties goed van pas komen, daarom biedt Aegon de mogelijkheid aan om aanvullende dekkingen op te nemen in je pakket. Aegon biedt acht aanvullende dekkingen aan, namelijk:

 • Verkeer;
 • Wonen;
 • Mediation bij echtscheiding;
 • Personen;
 • Fiscaal recht en vermogensbeheer;
 • Arbeid en inkomen;
 • Verhuurde woningen en bedrijfspanden;
 • Statutair directeur.

Van welke voordelen kun je profiteren?

Een voordeel van de Aegon rechtsbijstandverzekering is dat er geen eigen risico gerekend wordt, op het moment dat je een claim indient zul je dus niet voor onverwachtse kosten komen te staan.

Helaas is er bij deze polis ook sprake van nadelen, wij hebben deze nadelen voor jou op een rijtje gezet.

Gelukkig zijn er ook nog andere voordelen, ook deze hebben wij voor jou in een rijtje gezet.

Voordelen:

 • Voor iedere situatie een expert: er zijn bij Aegon ruim 500 juristen en advocaten werkende, je kunt er dus van uit gaan dat er voor iedere situatie goede juridische bijstand geleverd kan worden. Op het moment dat er een advocaat moet worden ingezet voor een juridische zaak hoef je jezelf geen zorgen te maken over een dergelijke declaratie.
 • Altijd juridisch advies: als je juridisch advies wilt of je zit met een juridisch vraagstuk en er is nog geen onenigheid, ook dan kun je bij de verzekeraar terecht. Er hoeft dus nog geen sprake te zijn van enige problemen, je kunt altijd om advies vragen.

Nadelen:

 • Beperkte rechtsbijstand voor strafzaken: helaas zijn er wat beperkingen met betrekking tot strafzaken, een rechtsbijstandverzekering dekt vaak alleen de kosten van strafzaken als er sprake is van een verkeers- of tuchtzaak.
 • Alleen particulier: de Aegon rechtsbijstandverzekering is alleen bedoeld voor particulieren. Op het moment dat je juridische hulp wilt voor jouw organisatie is deze verzekering helaas niet geschikt, wel zijn er verschillende andere manieren om jouw organisatie te verzekeren van juridische hulp.

Productkenmerken rechtsbijstandverzekering van Aegon

Als je er voor kiest om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten bij Aegon, dan zal je aanvraag binnen twee werkdagen behandeld worden, soms kan het voorkomen dat het iets langer duurt dan twee dagen, dit wordt dan gemeld.

Op het moment dat de aanvraag behandelt is zal de ingangsdatum van de verzekering aangegeven worden in de polis, alles wat voor deze datum gebeurt is zal dus niet onder de verzekering vallen.

Een ander voordeel aan de Aegon rechtsbijstandverzekering is dat er geen minimale contractduur geld, als je bijvoorbeeld na twee maanden de verzekering stop wilt zetten dan is dat mogelijk, de polis is namelijk dagelijks opzegbaar.

Aegon rechtsbijstandverzekering vergelijken in 2022!

Laatst geupdatet op 12/06/2020