Selecteer een pagina

Aegon autoverzekering afsluiten in 2023? Bekijk nu het aanbod & profiteer direct!

jun 11, 2020 | 0 Reacties

Op het moment dat je in bezit bent van een auto ben je in Nederland verplicht om een autoverzekering af te sluiten. In dit artikel gaan wij meer informatie geven met betrekking tot de Aegon autoverzekeringen, je hebt bij Aegon namelijk de keuze uit vijf verschillende dekkingen.

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen de verplichte WA dekking op te nemen in je pakket, het is echter ook mogelijk om één van de drie allrisk-dekkingen te kiezen. We gaan deze verschillende dekkingen verder voor je toelichten, zo kun je uiteindelijk bepalen welke dekking het meest gunstigst is voor jouw situatie.

Vijf verschillende dekkingen

Zoals eerder benoemd kun je bij een Aegon autoverzekering kiezen uit vijf verschillende dekkingen. Deze vijf verschillende dekkingen zijn:

 • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
 • WA Extra
 • Allrisk Basis
 • Allrisk Compleet
 • Allrisk Royaal

Bij Aegon kun je dus kiezen uit vijf verschillende dekkingen, uiteraard is het handig om van te voren te weten wat precies de verschillen zijn tussen deze dekkingen. Wij hebben de belangrijkste verschillen tussen de dekkingen voor jou in een tabel gezet om het wat overzichtelijker te maken:

WA WA Extra Allrisk Basis Allrisk Compleet Allrisk Royaal
24/7 hulpverlening na een ongeval in binnen- en buitenland
Letselschade en materiële schade aan anderen
Schade door inbraak, brand, diefstal, hagel, storm en joyriding
Ruitschade
Schade aan jouw voertuig door eigen toedoen
Lege accu-service in binnenland voor elektrische auto's
Nieuwwaarderegeling (bij totaalverlies van uw nieuwe auto)Tot 24 maanden
Aanschafwaarderegeling (bij totaalverlies van uw 2e hands auto)Tot 12 maanden (mits de auto bij aankoop geen vijf jaar oud was).
Pechhulp Europa€125,- langs de weg €125,- langs de weg
Pechhulp Nederland

Zoals je kunt zien biedt Aegon autoverzekeringen aan met een variatie in dekkingen, nu weet je precies wat er verzekert wordt met de verschillende dekkingen en kun je op zoek gaan naar de beste dekking voor jou situatie.

Buiten deze dekkingen om biedt Aegon ook de mogelijkheid om aanvullende modules op te nemen in je pakket. Op het moment dat je bij Aegon een WA, WA Extra of een Allrisk verzekering afsluit heb je de mogelijkheid om de volgende aanvullende modules op te nemen:

 • Bestuurder en inzittendenverzekering;
 • Ongevallenverzekering inzittende;
 • Rechtsbijstandverzekering.

Wanneer je een Aegon autoverzekering afsluit met een Allrisk Compleet of een Allrisk Royaal dekking dan heb je de mogelijkheid om een bonusbeschermer als aanvullende module op te nemen in het pakket. Deze bonusbeschermer zorgt er voor dat je één keer per jaar een schade claim mag doen zonder dat je daarvoor schade vrije jaren in hoeft te leveren.

Aegon autoverzekering: voor- en nadelen

Zoals bij iedere andere vorm van verzekeren brengt ook een autoverzekering voor- en nadelen met zich mee, wij hebben deze voor jou op een rijtje gezet, zo kun je wellicht beter een keuze maken met betrekking tot een Aegon autoverzekering.

Voordelen:

 • 24/7 hulpverlening: is er sprake van schade of diefstal? De schade service van Aegon staat 24/7 voor je klaar, zowel in het binnenland als in het buitenland. De klanten van Aegon geven de Aegon schade service dan ook een 9,0.
 • Veel keuzemogelijkheden: je kunt kiezen uit vijf verschillende dekkingen, ook heb je de mogelijkheid om aanvullende modules op te nemen in je pakket.
 • Duurzaam: Aegon werkt expliciet samen met schadeherstellers die milieuvriendelijk te werk gaan, je bent dus verzekerd van duurzaamheid op het moment dat je kiest voor een Aegon autoverzekering.

Nadelen:

 • Je zakelijke auto kan niet worden verzekerd met een Aegon autoverzekering.
 • Als er een ruit vervangen moet worden betaal je standaard €75,- eigen risico.
 • Pechhulp in Nederland wordt niet verzekert, behalve als je kiest voor de Allrisk Royaal dekking.

Wij hopen dat we voldoende informatie hebben gegeven met betrekking tot de autoverzekeringen van Aegon. Je weet nu precies wat er allemaal verzekert wordt met de verschillende dekkingen, welke aanvullende modules je mogelijk op kunt nemen in je pakket en wat de verschillende voor- en nadelen zijn van een Aegon autoverzekering.

Benieuwd wat de kosten zijn van deze verschillende dekkingen? Begin dan snel met het maken van vergelijkingen. Toch eerst wat meer lezen over deze aanbieder? Bekijk dan de Aegon review.

Aegon autoverzekering vergelijken in 2023!

Laatst geupdatet op 12/06/2020