Selecteer een pagina

Aegon levensverzekering afsluiten in 2023? Bekijk alle dekkingen & premies!

apr 9, 2020 | 0 Reacties

Ben jij op zoek naar informatie over de Aegon levensverzekering? Zoek dan niet verder, want hier ben je op het juiste adres. In deze tekst gaan we je namelijk meer vertellen over levensverzekering Aegon en wat de voordelen hiervan zijn.

In het verleden heb je mogelijk wel eens een levensverzekering afgesloten voor een specifiek doel. Dit kan zijn geweest voor een mooie reis, studie voor je kinderen of het aflossen van een hypotheek.

Vandaag de dag is de meest bekende levensverzekering de overlijdensrisicoverzekering. Vandaar dat dit de enige levensverzekering is die je tegenwoordig nog kunt afsluiten via Aegon. Hieronder lees je meer over wat een overlijdensrisicoverzekering precies is en wat de voordelen zijn.

Wat houdt de Aegon overlijdensrisicoverzekering precies in?

Een overlijdensrisicoverzekering is een levensverzekering die je kunt afsluiten voor jezelf, je partner of je kinderen. Daarnaast is het mogelijk om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten voor 2 personen, bijvoorbeeld voor jou en je partner.

Iedere maand betaal je een vast bedrag aan premie voor de verzekering. Deze premie kun je zien als opgebouwd kapitaal die wordt uitgekeerd bij overlijden van de verzekerde(n). Mocht de verzekerde aan het einde van de looptijd nog in leven zijn? Dan vervalt het recht op uitkering.

Heb je de overlijdensrisicoverzekering Aegon voor 2 personen afgesloten? Dan wordt er een bedrag uitgekeerd bij het overlijden van één persoon die is verzekerd.

Wat zijn de doelen van een overlijdensrisicoverzekering Aegon?

Zoals je hebt kunnen lezen keert de Aegon overlijdensrisicoverzekering een bedrag uit wanneer een verzekerde komt te overlijden. De overlijdensrisicoverzekering kun je afsluiten voor verschillende doelen, die keuze is geheel aan jou.

Zo is het een mogelijkheid om de levensverzekering af te sluiten om je nabestaande(n) te ontlasten van schulden of kosten wanneer je komt te overlijden.

Daarnaast sluiten veel mensen een overlijdensrisicoverzekering af om na het overlijden van de verzekerde(n) de hypotheek (deels) af te kunnen lossen. Waar je het uitgekeerde bedrag voor wilt gebruiken maakt dus niet uit.

De Aegon overlijdensrisicoverzekering is niet meer af te sluiten, wat nu?

Sinds 1 maart 2020 wordt de Aegon overlijdensrisicoverzekering niet meer aangeboden aan nieuwe klanten. Andere Aegon levensverzekeringen worden al jaren niet meer aangeboden, maar toch is mogelijk om actieve levensverzekeringen te wijzigen of op te zeggen.

Aegon is opgehouden met het aanbieden van levensverzekeringen omdat er teveel competitie was, waardoor ze te erg onder druk stonden. Ze konden de verzekering niet meer kostendekkend aanbieden omdat de prijzen afgelopen jaren sterk zijn gedaald.

Heb jij nog een lopende overlijdensrisicoverzekering bij Aegon? Maak je dan geen zorgen, want jouw verzekering loopt gewoon door. Bovendien kun je de verzekering net zoals normaal tussentijds wijzigen via je adviseur of via Mijn Aegon. Je kunt natuurlijk ook altijd de polisvoorwaarden doornemen.

Het contact van de levensverzekering Aegon

De Aegon levensverzekering is op verschillende manieren te bereiken. Ten eerste is het heel eenvoudig om via een live chat te praten met een medewerker. De reactietijd is meestal maar 1 minuut, waardoor je niet lang hoeft te wachten op een antwoord.

Daarnaast kun je het chatgesprek naderhand opslaan, zodat je het altijd nog eens terug kan lezen. Aegon gaat mee met de tijd en is daarom ook te bereiken via WhatsApp. Het grote voordeel hiervan is dat je een bericht alvast kunt sturen als de klantenservice dicht is om vervolgens later nog te kunnen reageren. Via WhatsApp is de reactietijd meestal 1 minuut.

Tot slot is het natuurlijk mogelijk om persoonlijk in contact te komen met een medewerker via telefonisch contact. Je wordt dan via een gesproken menu doorverbonden naar de desbetreffende afdeling. Bovendien is de klantenservice van Aegon van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08:00 tot 18:00 uur.

De belangrijkste voordelen de Aegon levensverzekeringen

Heb jij al een Aegon levensverzekering afgesloten? Dan maak je gebruik van een aantal handige voordelen die Aegon biedt aan haar klanten. We hebben de belangrijkste voordelen hieronder op een rijtje gezet:

  • De Aegon levensverzekering is nog steeds te wijzigen en op te zeggen voor bestaande klanten
  • Met de overlijdensrisicoverzekering ontvang je een bedrag bij overlijden van de verzekerde(n)
  • Het uitgekeerde bedrag kun je gebruiken voor het ontlasten van je nabestaande(n) of voor het (deels) aflossen van je hypotheek
  • Je betaalt ieder maand een vast bedrag aan premie, dus geen onverwachtse kosten
  • Aegon heeft een minderheidsbelang van 35% genomen in Hera Life waar je vandaag de dag levensverzekeringen af kunt sluiten
  • De Aegon levensverzekering klantenservice is op verschillende manieren bereikbaar
  • De klantenservice is geopend van 08:00 tot 18:00 uur
  • Bij Aegon kun je advies krijgen van een Aegon- of onafhankelijke adviseur

Zoals je kunt lezen zijn er heel wat voordelen verbonden aan de Aegon levensverzekering. Helaas is deze tegenwoordig niet meer af te sluiten, maar voor bestaande klanten is er niets veranderd omtrent de levensverzekering Aegon. Meer lezen over verzekeraar Aegon? Lees dan snel de review.

Levensverzekering Aegon afsluiten in 2023!

beste orv top 6

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 100.000

Korting niet roker?

Ja

Maandelijkse premie

€ 7,49

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 9,50 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

overlijdensverzekering vergelijken

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Verzekerd Bedrag

100.000

Korting niet roker?

Ja

Maandelijkse premie

€ 10,85

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 69,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

*Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1983 (35 jaar), niet-roker.

Laatst geupdatet op 12/06/2020