Selecteer een pagina

Aegon reisverzekering afsluiten in 2023? | Lees jezelf in & ben goed voorbereid!

mei 24, 2020 | 0 Reacties

Het maakt niet uit waar de reis naartoe gaat en wat de activiteiten zijn, met een Aegon reisverzekering ga je met een gerust hart op vakantie. Je hoeft niet constant op je hoede te zijn als je op vakantie bent, met een doorlopende reisverzekering van Aegon ben je namelijk verzekerd tegen diefstal, ziekte, pech en andere onverwachtse ongevallen.

Bij Aegon kan je kiezen uit twee pakketten: het basis pakket en het all-risk pakket. Daarbuiten biedt Aegon reisverzekeringen aan waarbij je de mogelijkheid hebt om verschillende aanvullende dekkingen aan het pakket toe te voegen. Wij gaan in dit artikel meer informatie geven met betrekking tot een Aegon doorlopende reisverzekering.

Is een Aegon doorlopende reisverzekering iets voor mij?

Als je er voor kiest om een doorlopende reisverzekering bij Aegon af te sluiten is het natuurlijk verstandig om eerst na te gaan of je er een nodig hebt. Wij hebben voor jou de belangrijkste vraagstukken op een rijtje gezet:

  • Ga je meer dan twee weken per jaar op vakantie?
  • Heb je geen zin om bij elke reis opnieuw een reisverzekering af te sluiten?
  • Bepaal je graag zelf wat je wilt verzekeren?
  • Ga je graag op wintersport?
  • Voer je graag watersporten uit gedurende je reis?

Als het antwoord op een groot deel van de vragen ja is, dan is het waarschijnlijk verstandig om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering van Aegon. Mocht het antwoord op een groot deel van de vragen nee zijn, dan is het misschien verstandiger om per reis een polis af te sluiten in plaats van een doorlopende reisverzekering bij Aegon.

Voordelen

Echter brengt het kiezen van een doorlopende reisverzekering wel een aantal voordelen met zich mee, namelijk:

  • Vrije keuze: je kunt zelf bepalen waarvoor jij verzekerd wilt zijn zoals werelddekking, annulering en spoedeisende hulp.
  • Ook dekking bij onderwater- en wintersport: recreatieve onderwater- en wintersport zijn standaard verzekerd gedurende al je vakanties in binnen- en buitenland.
  • Hulp op reis: 24 uur per dag hulp van de Schade Service.

Natuurlijk zijn er ook wat nadelen, bekijk deze hiernaast. 

Nadelen

Uiteraard brengt het kiezen van een Aegon reisverzekering niet alleen voordelen met zich mee, er zit helaas ook een nadeel aan verbonden, namelijk:

  • Lange reizen: reizen die langer duren dan 180 dagen (bij doorlopende reisverzekering Aegon: all-risk) en 90 dagen (bij doorlopende reisverzekering Aegon: basis) zijn niet verzekerd. Het is wel mogelijk om onder bepaalde voorwaarde een all-risk verzekering af te sluiten voor een lange reis, neem hiervoor contact op met Aegon.

Hoe kun je deze reisverzekering van Aegon afsluiten?

Mocht je er voor kiezen om een Aegon reisverzekering af te sluiten dan zal de aanvraag van deze verzekering binnen twee werkdagen behandelt worden. Mocht het zo zijn dat Aegon langer de tijd nodig heeft voor het behandelen van de aanvraag, dan ontvang je een mail waar in beschreven staat waarom het langer duurt en hoe lang het nog ze er nog mee bezig zullen zijn.

Op het moment dat de aanvraag behandeld is zal in de polis aangegeven worden vanaf wanneer de reisverzekering in gang wordt gezet. Op het moment dat de de reisverzekering in gang is gezet gaat de contractduur van één jaar in. Mocht het zo zijn dat de Aegon reisverzekering na een jaar overbodig is geworden dan is het mogelijk om dagelijks je reisverzekering op te zeggen. Wil je nou geen doorlopende reisverzekering afsluiten, maar een kortlopende reisverzekering? Druk dan op de link om snel meer info te lezen. 

Aegon reisverzekering vergelijken in 2023!

Laatst geupdatet op 12/06/2020