Selecteer een pagina

Aegon annuleringsverzekering vergelijken in 2023? | Lees je in, vergelijk & profiteer direct!

jun 2, 2020 | 0 Reacties

Je doet het nooit zomaar en het is nooit leuk maar helaas gebeurt het, het annuleren van een vakantie of het vervroegd naar huis moeten gaan. In zo’n geval is een Aegon annuleringsverzekering erg handig, zo hoef je geen extra annuleringskosten te betalen aan de organisatie waarbij jij een boeking hebt gedaan. Je vraagt je misschien af wat er allemaal verzekerd is op het moment dat je er voor kiest om een annuleringsverzekering af te sluiten bij Aegon, wij gaan antwoord geven op deze vraag.

Annuleringsverzekering, wat is dat nou eigenlijk?

Als een reis door onverwachtse omstandigheden niet door kan gaan dan dekt een annuleringsverzekering de bijkomende kosten van deze annulering, de annuleringskosten genoemd. Voorbeelden van deze omstandigheden zijn een overleden persoon, een ernstig ziek familielid of een ongeval.

Ook in de gevallen dat je vervroegd je vakantie moet afbreken, door welke omstandigheden dan ook, worden de bijkomende kosten gedekt door een annuleringsverzekering. Mocht dit gebeuren dan ontvang je een vergoeding voor de vakantiedagen die je mist.

Het is mogelijk om een reisverzekering inclusief annulering af te sluiten voor jezelf, jouw partner en het hele gezin. Als je denkt dat een doorlopende reis- en annuleringsverzekering duur is dan heb je het mis, je kunt al een doorlopende Aegon annuleringsverzekering en reisverzekering afsluiten voor €3,60 per maand.

Wanneer ben ik goed verzekerd?

Wat allemaal verzekerd wordt is afhankelijk van het pakket dat je bij Aegon hebt afgesloten. Als je een basis Aegon annuleringsverzekering en reisverzekering hebt dan wordt er uiteraard minder verzekerd dan bij een All-risk pakket. Bij een All-risk pakket worden standaard de bijkomende kosten van de annulering tot een maximaal bedrag vergoed.

Lees alles over deze verzekeraar in onze Aegon review!

Op het moment dat je een reisverzekering hebt met basisdekking dan moet je niet vergeten om van te voren een Aegon annuleringsverzekering af te sluiten, dit is bij Aegon mogelijk tot maximaal 7 dagen nadat je de boeking gedaan hebt. Kies je voor een reis buiten Europa? Vergeet dan niet om de aanvullende werelddekking af te sluiten, zo kom je ook buiten Europa niet voor onverwachtse kosten te staan.

Wat wordt er verzekerd met een annuleringsverzekering?

Helaas wordt met een Aegon annuleringsverzekering niet alles gedekt, maar wat wordt er dan wel verzekerd? Zoals eerder benoemd worden de annuleringskosten gedekt op het moment dat je onverwachts door een gebeurtenis de vakantie moet annuleren. Van welke onverwachtse gebeurtenissen is er sprake? We hebben een aantal situaties op een rijtje gezet waarbij de kosten gedekt worden, namelijk als:

 • Jij, je partner of een ander familielid ernstig ziek wordt, een ongeluk gehad of komt te overlijden;
 • Je auto begeeft het en is niet meer bruikbaar vlak voor of tijdens de heenreis;
 • Je gaat scheiden;
 • Je reisgenoot gaat niet meer mee waardoor je alleen bent;
 • Je krijgt te maken met terrorisme, stakingen, natuurgeweld of overboeking;
 • Je krijgt net voordat je op vakantie gaat een huurwoning toegewezen.

Wat wordt er niet gedekt?

Helaas kan het soms toch voorkomen dat je de annuleringskosten zelf moet betalen ondanks dat je een Aegon annuleringsverzekering hebt. Wij hebben een aantal voorbeelden op een rijtje gezet waarbij de annuleringskosten door jou zelf vergoed zal moeten worden, namelijk als:

 • Je moet annuleren omdat je een huis koopt of verkoopt;
 • Je de annuleringsverzekering pas hebt afgesloten 7+ dagen nadat je een vakantie geboekt hebt;
 • Een andere verzekeraar of instantie de annuleringskosten dekt;
 • De reisorganisatie of de luchtvaartmaatschappij failliet gaat;
 • Je annuleert vanwege zwangerschap of adoptie;

 Bekijk snel of Aegon de beste aanbieder is voor jouw wensen en vergelijk het aanbod!

Aegon annuleringsverzekering vergelijken in 2023

Laatst geupdatet op 12/06/2020